Kremasto savršenstvo sa piškotama i slatkom pavlakom
Sastojci:
1 l slatke pavlake
400 g tamne čokolade
160 g mlečne čokolade
4 pakovanja piškota
2 šlag krema od čokolade
mleko za umakanje piškota
Priprema:
Slatku pavlaku možete da koristite i biljnu i mlečnu, koju imate.
Jedino treba da vodite računa je to da li je zaslađena ili ne. Ukoliko nije, zasladite sa 200 g šećera u prahu.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja, ali da ne proključa.
Dok čekate, izlomiti svu čokoladu u jednu veliku posudu.
Vrelom slatkom pavlakom preliti čokoladu i mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na nekoliko sati.
Posle hlađenja dobro umutiti mikserom.
Dodati zatim šlag krem, tako u praškastom stanju, pa sve zajedno umutiti.
Piškote podeliti na tri dela.
Možete slagati na tacnu, ali bolje u kalup ili tepsiju. U ovom slučaju je tepsija 30 x 20 cm obložena folijom.
U ovom receptu je utrošeno oko pola litre mleka; tanje piškote manje umačite, deblje više.
U mleko možete po želji dodati nes kafu ili rum. Isto tako u fil možete da dodajete lešnike, orahe, seckate bananice, šta god da volite. Fil je bazni, pa je lako podložan promenama.
Slažite red piškota, red krema.
Posle slaganja i mazanja, ostaće vam krema još.
Ohladite tortu, okrenite na tacnu, pa je tim kremom premažite.
Fil takođe držite u frižideru.