Zasitna i ukusna, može se jesti i kao prilog mesu, ali i kao glavno jelo!
POTREBNI SASTOJCI
krompiri ― 2 komada, srednje veličine
jaja ― 2 komada
kačkavalj ― 100 g
sir ― 100 g
1 majonez
kiseli krastavčići ― 5 komada
so
biber
NAČIN PRIPREME
Skuvajte krompir sa korom. Skuvajte jaja.
Kada se ohlade, ogulite krompir i rendate ga na poslužavnik za salatu ili predjelo (u kojem ćete servirati). Posolite.
Pažljivo, da se krompir ne spljeska, stavljate sloj majoneza na njih. Odozgo rendate kačkavalj.
Nakon toga odozgo rendate sir i na kraju rendate kuvana jaja i posolite.
Blago pospete crnim biberom.
Ostali majonez rasoređujete oko izrendanih sastojaka i po njemu ređate iseckane kisele krastavčiće.
Apetitnu krompir salatu dekorišete po vašem ukusu.
Zimska krompir salata sa jajima i sirom može da bude i za predjelo, s obzirom na to da je veoma zasitna.
Možete da dekorišete i maslinama.