OBOŽAVAĆETE JE

KREMASTO SAVRŠENSTVO BEZ PEČENJA: Beli ŠVARCVALD je torta koja HIPNOTIŠE već na PRVI ZALOGAJ! (RECEPT)

Ako vam dolaze gosti ili imate neko slavlje obavezno napravite ovu glamuroznu tortu. Beli Švarcvald se jednostavno pravi i ne peče se.

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Za koru:

 

250 g mlevenog keksa

50 g mlevenih lešnika, badema ili oraha

2 kašike belog krema

100 g maslaca ili margarina

70 ml soka narandže

 

Za voćni fil:

 

200 g višanja

100 ml vode

3-4 kašike šećera (probajte)

2 pune kašike gustina

 

Za beli fil:

 

200 g krem sira

3 kašike šećera u prahu (50g)

1 vanilin šećer

200 ml slatke pavlake

 

Za glazuru:

 

100 g bele čokolade za kuvanje

50 ml slatke pavlake

 

Priprema:


Za koru: Pomešajte keks i mlevene orahe (ili bademe ili lešnike), pa dodajte krem (beli deo) i istopljeni margarin. Dobro sjedinite, pa dodajte sok od pomorandže. Pleh prečnika 22 cm malo pospite sa mlevenim keksom, pa izručite smesu. Dobro utabajte da se sve poravna i slegne.


Za voćni fil: Višnje i vodu sameljite u blenderu. Dodajte šećer i gustin, pa kuvajte do željene gustine. Prohladite 5 minuta, pa sipajte preko kore i poravnajte. Ostavite da se dobro ohladi.


Za beli fil: Pomešajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer. Dobro sjedinite. Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrstu smesu. Na pola mućenja pavlaci dodajte smesu sa krem sirom i nastavite da mutite. Beli sloj premažite pažljivo preko voćnog.


Za glazuru: Slatku pavlaku otopite sa čokoladom na pari. Prelijte kolač i ostavite da se stegne.