Ako vam dolaze gosti ili imate neko slavlje obavezno napravite ovu glamuroznu tortu. Beli Švarcvald se jednostavno pravi i ne peče se.
Sastojci:
Za koru:
250 g mlevenog keksa
50 g mlevenih lešnika, badema ili oraha
2 kašike belog krema
100 g maslaca ili margarina
70 ml soka narandže
Za voćni fil:
200 g višanja
100 ml vode
3-4 kašike šećera (probajte)
2 pune kašike gustina
Za beli fil:
200 g krem sira
3 kašike šećera u prahu (50g)
1 vanilin šećer
200 ml slatke pavlake
Za glazuru:
100 g bele čokolade za kuvanje
50 ml slatke pavlake
Priprema:
Za koru: Pomešajte keks i mlevene orahe (ili bademe ili lešnike), pa dodajte krem (beli deo) i istopljeni margarin. Dobro sjedinite, pa dodajte sok od pomorandže. Pleh prečnika 22 cm malo pospite sa mlevenim keksom, pa izručite smesu. Dobro utabajte da se sve poravna i slegne.
Za voćni fil: Višnje i vodu sameljite u blenderu. Dodajte šećer i gustin, pa kuvajte do željene gustine. Prohladite 5 minuta, pa sipajte preko kore i poravnajte. Ostavite da se dobro ohladi.
Za beli fil: Pomešajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer. Dobro sjedinite. Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrstu smesu. Na pola mućenja pavlaci dodajte smesu sa krem sirom i nastavite da mutite. Beli sloj premažite pažljivo preko voćnog.
Za glazuru: Slatku pavlaku otopite sa čokoladom na pari. Prelijte kolač i ostavite da se stegne.