U ovom slatkom doručku svi će uživati!
Iznenadite nekoga pohovanim hlebom pripremljenim na domaćem maslacu s medom i vanilom.
Maslac možete napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u frižideru u papiru za pečenje. Ostatak možete samo namazati na tost ili poslužiti uz vafle.
Sastojci za maslac s medom i vanilom:
100 g maslaca sobne temperature
50 ml meda
60 g šećera u prahu
1 kašičica cimeta
½ kašičice soli
½ mahune vanile
Sastojci za pohovani hleb:
4 jaja
250 ml mleka
2 kašike smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
prstohvat soli
30 ml brendija
korica jedne narandže
hleb
2 kašike pripremljenog maslaca
Priprema:
Mikserom najpre kratko umutite sve sastojke za maslac. Prebacite ga na papir za pečenje, oblikujte duguljastu rolnicu i zarolajte papir. Stavite u frižider na barem dva sata.
Umutite jaja s mlekom, smeđim šećerom, cimetom, soli, brendijem i koricom narandže. Umočte kriške hleba u mešavinu.
Zagrejte veliki tiganj, otopite dve kašike pripremljenog maslaca i pecite hleb po dva minuta sa svake strane. Gotov je kad poprimi zlatnu boju.