icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oduševiće vas

TAJNA JE U OVOJ ČUDESNOJ KOMBINACIJI SASTOJAKA: Recept za pohovani hleb kakav JOŠ NISTE PROBALI

Podeli:

U ovom slatkom doručku svi će uživati!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Iznenadite nekoga pohovanim hlebom pripremljenim na domaćem maslacu s medom i vanilom.

 

Maslac možete napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u frižideru u papiru za pečenje. Ostatak možete samo namazati na tost ili poslužiti uz vafle.

Sastojci za maslac s medom i vanilom:

 

100 g maslaca sobne temperature

50 ml meda

60 g šećera u prahu

1 kašičica cimeta

½ kašičice soli

½ mahune vanile

 

Sastojci za pohovani hleb:

 

4 jaja

250 ml mleka

2 kašike smeđeg šećera

1 kašičica cimeta

prstohvat soli

30 ml brendija

korica jedne narandže

hleb

2 kašike pripremljenog maslaca

 

Priprema:

 

Mikserom najpre kratko umutite sve sastojke za maslac. Prebacite ga na papir za pečenje, oblikujte duguljastu rolnicu i zarolajte papir. Stavite u frižider na barem dva sata.

 

Umutite jaja s mlekom, smeđim šećerom, cimetom, soli, brendijem i koricom narandže. Umočte kriške hleba u mešavinu.

 

Zagrejte veliki tiganj, otopite dve kašike pripremljenog maslaca i pecite hleb po dva minuta sa svake strane. Gotov je kad poprimi zlatnu boju.

 

 

Inicijalizacija u toku...