ješćete ga danima

OSTAJE SVEŽ ČAK TRI DANA! Recept za vazdušasti, mekani PUTER HLEB

Savršeno ukusan domaći hleb koji se pravi sa maslacem ili margarinom

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 kg brašna (možda i malo više)

700 ml mlake vode

100 g maslaca ili margarina (jos 30 g za premaz)

1 kesica suvog kvasca ili 30 g svezeg

1 kašičica šećera

1,5 kašičica soli

 

Priprema:

 

Izmešajte vodu, maslac, šećer sa malo brašna. Dodajte jos brašna i so. Mesite uz postepeno dodavanje brašna. Prekrijte testo i ostavite sat vremena. Premesite, napravite tri manja hleba ili jedan veći. Stavite na podmazanu tepsiju i ostavite pola sata da stoji.

 

Premažite sa još malo maslaca, napravite nožem šare i pecite oko 40 minuta na 220 stepeni. Ako pravite jedan veliki hleb, pecite ga na 200 stepeni oko 50 minuta.