icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

ŽELITE DOMAĆU POSLASTICU PRED VEČERU? Napravite KOH od pirinča, po receptu naših baka!

Podeli:

Uz dodatak suvog grožđa i malo maslaca biće još ukusniji.

foto: bakina kuhinja
foto: bakina kuhinja

Potrebno je:

 

3 jaja

200 gr pirinča

50 gr suvog groždja

kockica maslaca

šećera po želji

malo cimeta

korica limuna

200 ml. mleka

100 ml vode

 

Priprema:

 

Pirinač dobro oprati i skuvati. Na šolji pirinča od 200 gr dodati 2 šolje mleka i šolja vode. Znači 3:1 tečnosti .. vode ili mleka. U skuvan pirinač dodati suvo grožđje, korica limuna, šećera po želji, malo cimeta. Jaja umutiti, dodati malo šećera, pa polako dodavati u prohlađen pirinač. Polako izmešati. Pleh 22 cm prečnika podmazati maslacem i posuti brašnom. Istresti pirinač u pleh i poravnati. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Seći prohlađen.

 

jj
foto: bakina kuhinja

 

 

 

Inicijalizacija u toku...