recept

GLAVNU ČAR JOJ DAJU ― MRVLJENE NAPOLITANKE: Torta BELA HUANITA pravi se za 15 minuta i očaraće vas na PRVI zalogaj

Od ovog slasnog deserta zastaje dah! Ova torta je idealna poslastica koju možete napraviti brzo i lako, a svako ko je proba će biti oduševljen.

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

200 g napolitanki

10 kašika šećera

1 l mleka

500 g šlaga

2 kesice želatina

 

Priprema:


Skuvajte šećer i mleko. Ostavite da se ohladi, pa dodajte 2 želatina koja su razmućena u malo vode. Sve to prespite u neku veću posudu gde ćete dalje mutiti. Umutite 400 g šlaga sa mlekom i šećerom. Pomešajte dobijeni šlag sa skuvanim šećerom i mlekom.

 

Zatim tepsiju ili kalup obložite providnom folijom i tu sipajte deo bele smese. U preostali deo dodajte napolitanke koje ste prethodno izmrvili.

 

Dobro promešajte da se sjedini i onda to sipajte u kalup. Stavite u frižider da se stegne. Mikserom umutimo preostali šlag (100 g) i kiselu vodu ili mleko, pa kad se torta ohladi, izvadite je i ukrasite odozgo šlagom.