Odličan predlog za doručak ili večeru
Potrebno je:
200 ml kiselog mleka
100 ml slatkog mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 jaje i 1 žumance
3 krompira
50 gr sira
1/2 kašičice začinske paprike
malo bibera
manja veza peršunovog lista
susam za posipanje
Priprema:
Krompir oljuštiti i skuvati. Izgnječiti ga pa dodati sir, začinsku papriku, biber, so i sve mikserom izjednačiti.
Kvasac rastopiti u mlakom mleku sa šećerom, pa kad zapeni sipati u vanglicu dodati kiselo mleko, jaje brašno so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti da poraste.
Podeliti na dve lopte, svaku loptu rukama rastanjiti, pa u svaku ubaciti krompir i rukama zatvoriti, testo okrenuti i istanjiti rukama. Pokriti da poraste, premazati žumancetom i sa malo ulja.
Ostaviti da poraste 15 minuta u tepsiji. Izbosti viljuškom, iseći makazama na sredini kao krstić i posuti susamom.
Peći na 180 stepeni C oko 30 min.