PO BAKINOM RECEPTU

KOMBINACIJA ČOKOLADE I POMORANDŽE DAJE NEVEROVATAN ŠMEK: Domaći kolač koji će obožavati svi ljubitelji slatkiša (RECEPT)

Priprema je jednostavna, a sastojke već skoro sve imate u svojoj kuhinji

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

4 jaja

100 gr šećera (može manje)

100 ml mleka

50 ml ulja

220 gr brašna

1 prašak za pecivo

2 narandže

50 gr putera

50 gr čokolade

3 kašike džema od kajsija (može i drugi)

100 gr čokolade za glazuru


Priprema:


Biskvit:

 

Umutiti jaja sa šećerom (ja sam stavila 1 kašiku šećera) i umutiti.
Dodati brašno i prašak za pecivo, ulje, mleko i dobro izjednačiti. Izliti u pleh od rerne. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.

 

Prohladiti i preseći na pola. Jednu polovinu izmrviti.

 

50 gr čokolade istopiti sa maslacom i izjednačiti i dodati u izmrvljeni biskvit.

Narandže dobro oprati izrendati i iscediti sok i ubaciti u biskvit izdrobljen.


Dodati i pune 3 kašike džema i sve dobro izjednačiti i mikserom izmutiti.


Nadev rasporediti na drugi biskvit i preliti kolač čokoladom. Dobro ohladiti, seći na kocke i sladiti se.