Ko voli da jede prebranac, sledi odličan recept za ovo ukusno jelo
Potrebno je:
500 gr krupnog pasulja
500 gr crnog luka
1 glavica beloga luka
lovorov list
zrno bibera
250 ml ulja
začinska paprika
tucana ljuta paprika
1 suva paprika
Priprema:
Pasulj dobro oprati, pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu, isprati i naliti novu vodu.
Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera, lovorov list. Kuvati pasulj da se skuva, ali ne sasvim. Ne sme se mešati i pasulj mora ostati ceo.
Luk iseći na rezance, sipati ulje i dinstati na laganoj vatri oko 10 min. Dodati začinsku i tucanu papriku, mleveni biber, so. Sve dobro izmešati.
Na dno staviti sipati malo ulja iz šerpe gde je luk, pa staviti nekoliko kašika kuvanog pasulja. Odozgo rasporediti pržen luk crni, pa seckan beli, pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.
Ostaviti malo tečnosti, pasulj ne sme biti suv, već sočan. Uz pasulj servirati prženu ribu.