Savršen predlog za doručak!
Potrebno je:
400 gr tanjih kora
300 gr sira
100 gr kisele pavlake
100-200 ml vode
vrlo malo praška za pecivo
so (ako sir nije slan)
ulje
tepsija, okrugla, 22 cm u prečniku
Priprema:
Sir grubo izdrobiti i dodati pavlaku i blago izmešati da se sir ne izdrobi. Tepsiju obilno premazati uljem, u vodu dodati prašak za pecivo i izmešati da se istopi.
Na dno tepsije staviti prvu koru, pa je premazati malo uljem i poprskati vodom i praškom za pecivo. Dodati drugu koru i staviti preko nje, poprskati i pouljiti.
Oba lista vise stranice preko tepsije.
Ubaciti treću koru, malo zgužvanu, u sredinu, zajedno sa krajevima, pa pouljiti i poprskati i ubaciti deo sira, obično je to trećina. Ponoviti isti postupak, s tim što sad ide skroz zgužvana kora.
Kad se utroši sav sir, prebace se ivice kora koje vise i poklopi se sa još dve kore koje se poulje i poprskaju vodom i ušuškaju sa strane tepsije.
Peći na 200-210 stepeni C oko 40 minuta da lepo porumeni. Istresti vruć na dasku i seći kad se malo prohladi.