Obavezno probajte ovaj fantastični recept za piletinu sa tikvicama
Potrebno je:
1 veća glavica crnog luka
2 zelene paprike
2 šargarepe
1 manja glavica karfiola
500 gr piletine
2 krompira
1 paradajz
ulje, biber, so, začinska paprika
200 gr kisele pavlake
2 jaja
100 ml jogurta
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk, rendanu šargarepu i seckanu papriku. Izdinstati sve, dodati karfiol.
Tikvice izrendati, posoliti, pa ocediti tečnost kad malo odstoji. Tikvice dodati u pržen luk i sve zajedno malo propržiti.
Dodati začinsku pariku, biber, so. Krompir iseći na listiće.
Tepsiju podmazati i pola krompira poređati na dno.
Istresti propržene tikvice, a odozgo ostatak krompira. Jaja umutiti sa pavlakom, dodati jogurt, pa preliti preko tikvica.
Meso posoliti i premazati uljem i malo začinskom paprikom. Poređati preko krompira. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena, može i više, da lepo zarumeni.