ostavila je utisak malom ulogom

NJENU ULOGU U "ŽIKINOJ DINASTIJI" SVI PAMTIMO! Gidra Bojanić je decenijama voleo ovu glumicu, a razvodili su se DVAPUT

Više puta su se zajedno pojavljivali ispred kamera, ali je najpoznatiji njihov "okršaj" u filmu "Šta se zgodi kad se ljubav rodi"

foto: Youtube Printscreen

Legendarni Dragomir Bojanić Gidra imao je veoma bogatu karijeru — uspešno je radio u pozorištu, na televiziji i na filmu i ostvario preko stotinu uloga ispred kamere, a dobro je poznato da je u Italiji bio poznat kao Entoni Gidra, zvezda vesterna i akcionih filmova.


Na putu ka zvezdama imao je ogromnu podršku porodice, na čelu sa suprugom Ljiljanom Kontić, koja je i sama bila glumica. Par se venčao 1966. godine, nakon duge ljubavi koju su održavali i tokom i posle studija, pa čak i dok je Ljiljana radila u pozorištu u Užicu i, potom Vršcu. Na večnu ljubav zakleli su se nakon njenog povratka u Beograd, a četiri godine kasnije dobili su ćerku Jelenu. I dalje se prepričava kako ih je iz porodilišta izveo u pratnji tri automobila punih muzičara.

 


Nisam verovao da mogu biti tako upecan. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu — priznao je jednom prilikom Bojanić.

 


Ljiljana je i sama ostvarila mnogo uloga, a u pozorištu je odigrlaa više od 30 iz klasičnog i savremenog repertoara Narodnog pozorišta. Najveću popularnost stekla je ulogom Ljeposave u seriji "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo". Publika je, međutim, pamti i po jednoj manjoj ulozi koju je ostvarila u filmu "Šta se zgodi kad se ljubav rodi". Ona je, naime, odigrala lik profesorke muzičkog koja ometa ljubav Miše i Nataše, a upečatljiva je scena u kojoj Ljiljana opominje her Žiku i Milana jer prave buku tokom časa. "Tišina! Sram vas bilo! Matori ljudi, pa još nevaspitani!", a Žika za njom viče: "Babaroga!".

 

foto: Instagram Printscreen

Ipak, ona možda nije ostvarila sve svoje poslovne planove jer je bila posvećena porodici.

 


Na Akademiji sam bila vrlo ambiciozna, ali onog trenutka kad sam se udala za Gidru, bila sam svesna da će u interesu porodice gluma morati da trpi. Valjda je to nama ženama u krvi. Gidrin humor je vedar, životan, ali on ima i dramskih uloga u kući. To je čovek koji može mnogo toga da istrpi, ali onog časa kada prsne, može svašta da se desi. Međutim, za naš brak najvažnije je da jedno u drugom poštujemo ličnost i njenu nezavisnost. Nema ništa samo za njega ili samo za mene — priznala je.