RECEPT IZ GRČKE

GRČKO PREDJELO KOJE SE OBOŽAVA: Čuvena TIROSALATA biće savršeno ukusan prilog na vašoj trpezi (RECEPT)

Ovo predjelo u Grčkoj možete naći pod mnogim imenima ― Tirosalata, Tirohtipiti, Tirokafteri, ali je to jedno isto predjelo.

foto: Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI

 

sir - 500 g, tvrdi

kiselo mleko - 200 g

maslinovo ulje - 1/4 šoljice

ljute paprike - 1 - 2 komada

 

NAČIN PRIPREME

 

Očistite paprike od semenki i stavite ih u blender. Sameljite ih sitno. Dodajte kiselo mleko i samo 2-3 puta blenderom promešajte smesu. Izmrvite sir i dodajte ga u smesu, pa mutite dok sir ne bude u malim i sitnim granulama.

 

Smesu prebacite u posudu i dodajte maslinovo ulje u tankom mlazu uz neprestano mešanje špatulom, dok se maslinovo ulje ne upije u smesu. Čuvajte tirosalatu u kutiji za hranu sa poklopcem u frižideru. Izvanredno predjelo koje su Grci napravili sa neponovljivim ukusom.