Prste da poližete!
![foto: BAKINA KUHINJA](/data/images/2020/09/23/10/304905_120107152-326590795070648-5173867338843945403-n_ff.jpg?ver=1600850247)
Potrebno je:
- 350 gr brašna
- 200 ml vode
- 15 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 4 kašike maslinovog ulja
- malo soli
Za nadev:
- 100 gr sira kockice
- malo maslinki
- 5 kašika čvaraka zaljućenih
- 1 paradajz
- 50 gr šunke ili sudžuka
- origano, krupna so, kim
- 1 žumance
- malo ulja
Priprema
![](/data/images/2020/09/23/10/304907_120131871-1265623470442534-2227084932237681886-n_ff.jpg?ver=1600850296)
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer pa dodati ulje brašno so i zamesiti glatko testo pokriti ga i ostaviti ga malo da odmori 30 min.
Razvući rukama testo bez mešenja veličine pleha.Namazati testo maslinovim uljem. Masnim rukama napraviti rupe u testu u tu ubaciti seckan sir, kulen, maslinke svarke..
Naseći ruzmarina a može malo i belog luka zavući veće komade u testo. Premazati žimancetom i maslinovim uljem, posuti origanom krunom solju i kimom.
Peći na 200 stepeni C oko 35 min da lepo porumeni.
Dobili ste fantastičnu fokaču na bakin način!
( Izvor: Bakina kuhinja )