lepše i od pice

ČUVENO ITALIJANSKO JELO NA BAKIN NAČIN: Slasna fokača s ljutim čvarcima (RECEPT)

0

Prste da poližete!

foto: BAKINA KUHINJA
foto: BAKINA KUHINJA

Potrebno je:

 

  • 350 gr brašna
  • 200 ml vode
  • 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • malo soli

 

Za nadev:

 

  • 100 gr sira kockice
  • malo maslinki
  • 5 kašika čvaraka zaljućenih
  • 1 paradajz
  • 50 gr šunke ili sudžuka
  • origano, krupna so, kim
  • 1 žumance
  • malo ulja

 

Priprema

 

foto: BAKINA KUHINJA

U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer pa dodati ulje brašno so i zamesiti glatko testo pokriti ga i ostaviti ga malo da odmori 30 min.

 

Razvući rukama testo bez mešenja veličine pleha.Namazati testo maslinovim uljem. Masnim rukama napraviti rupe u testu u tu ubaciti seckan sir, kulen, maslinke svarke..

 

Naseći ruzmarina a može malo i belog luka zavući veće komade u testo. Premazati žimancetom i maslinovim uljem, posuti origanom krunom solju i kimom.

 

Peći na 200 stepeni C oko 35 min da lepo porumeni.

 

Dobili ste fantastičnu fokaču na bakin način! 

 

 

makonda-tracker