najsočnija jela ga imaju

OVO JE JEDINI PRAVILAN NAČIN: Jeste li sigurni da STVARNO umete da izdinstate meso?

Tako pripremljeno meso izvanrednog je ukusa, a određena pravila moraju se poštovati

foto: Shutterstock

Dinstano meso je delikatno, ukusno i topi se u ustima. Kada se pripremi paprikaš s povrćem, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak za nepce.

 

Postoji nekoliko finesa u pripremi dinstanog mesa, koji se moraju poštovati, kako biste bili sigurni da ćete uvek imati dobar rezultat. Odgovarajuća mesa za dinstanje su žilava mesa, teleća rebra i svinjska plećka.

 

 

Najbolje je da dinstamo meso u šerpi sa debelim dnom, jer se toplota od vatre ravnomerno raspoređuje i nema opasnosti da meso zagori. Klasično dinstanje prvo podrazumeva prženje mesa, kako bi se zapečatili sokovi u njemu, i kako ne bi iscurili u procesu kuvanja, ostavljajući meso previše suvim.
Nakon kratkog prženja mesa na visokoj temperaturi, dodaje se malo vode, ali ne mnogo, kako se dinstanje ne bi pretvorilo u kuvanje. Proces dinstanja mesa traje dugo i odvija se u tihoj vatri.

 

foto: Shutterstock

Kod kuvanja se proizvodi vodena para, koja se lepi na poklopcu posude. Tamo se ona kondenzuje i i vraća u meso, čineći ga mekim i mirisnim.