Krčkanjem se dobija neodoljiv gulaš, koji se oduvek rado priprema u ovim krajevima, jer je ovo izdašan i veoma ukusan obrok
Sremci su pravi majstori za spremanje domaćih kobasica, pikantnih, sočnih, a ono što je idealna kombinacija je sremska kobasica sa povrćem u sremskom loncu, krčkanjem se dobija neodoljiv gulaš, koji se oduvek rado priprema u ovim krajevima, jer je ovo izdašan i veoma ukusan obrok.
Gotova za 10 minuta: Kremasta poslastica čiji ćete ukus dugo platiti
Za njegovu pripremu je potrebno:
500 g krompira,
250 g praziluka,
250 g domaće kobasice,
2 šargarepe, peršunov list, ulje, so, biber
Priprema:
Praziluk isecite po dužini pa samo beli deo naseckajte i kratko popržite na ulju, zajedno s narezanim kobasicama. Potom u lonac slažite u slojevima povrće i popržene kobasice s prazilukom, svaki sloj posolite, pobiberite i posipajte mlevenim origanom.
Zalijte uljem, zatim vodom da sve bude pokriveno i kuvajte dok povrće potpuno ne omekša. Za vreme kuvanja, po potrebi dolivajte tople vode, a posudu samo protresite. Gotovo jelo posipajte naseckanim peršinovim listom i poslužite toplo.