Krčkanjem se dobija neodoljiv gulaš, koji se oduvek rado priprema u ovim krajevima, jer je ovo izdašan i veoma ukusan obrok
![foto: Shuterstock](/data/images/2017/09/06/22/185631_126541-shutterstock64224418-ls_ff.jpg?ver=1504728163)
Sremci su pravi majstori za spremanje domaćih kobasica, pikantnih, sočnih, a ono što je idealna kombinacija je sremska kobasica sa povrćem u sremskom loncu, krčkanjem se dobija neodoljiv gulaš, koji se oduvek rado priprema u ovim krajevima, jer je ovo izdašan i veoma ukusan obrok.
Gotova za 10 minuta: Kremasta poslastica čiji ćete ukus dugo platiti
Za njegovu pripremu je potrebno:
500 g krompira,
250 g praziluka,
250 g domaće kobasice,
2 šargarepe, peršunov list, ulje, so, biber
![](/data/images/2016/11/18/14/142702_zasto-visoke-zene-treba-da-jedu-vise-povrca_ff.jpg?ver=1504728270)
Priprema:
Praziluk isecite po dužini pa samo beli deo naseckajte i kratko popržite na ulju, zajedno s narezanim kobasicama. Potom u lonac slažite u slojevima povrće i popržene kobasice s prazilukom, svaki sloj posolite, pobiberite i posipajte mlevenim origanom.
Zalijte uljem, zatim vodom da sve bude pokriveno i kuvajte dok povrće potpuno ne omekša. Za vreme kuvanja, po potrebi dolivajte tople vode, a posudu samo protresite. Gotovo jelo posipajte naseckanim peršinovim listom i poslužite toplo.