Dukan dijeta je pre nekoliko godina osvojila Srbiju, a evo kako da napravite slatkiš po principima ovog režima ishrane.
Nema "lošeg" recepta za čizkejz, a verujemo da će vam se posebno dopasti i sladoled čizkejk i još jedan recept za kolač sa breskvama koji se ne peče, piše Mondo.
Sastojci
Podloga:
- 3 kašike ovsenih mekinja
- 4 jajeta
- veštački zaslađivač u prahu (slatkoće kao 4 kašike šećera)
- 75 ml obranog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- cimet
Fil:
- 300 ml malomasnog krem sira
- 300 ml malomasne kisele pavlake
- 1 kesica bezbojnog želatina
- veštački zaslađivač
- sok od 1 limuna
Ostalo:
- 1 kesica crvenog želatina
- malo višanja
Priprema
Mleko zagrejati, dodati mekinje i sačekati 10-ak minuta da nabubre, a masa se malo prohladi. Zatim, dodati zaslađivač i promešati. Dodati kakao i žumanca, dobro izmešati i dodati prašak za pecivo i cimet.
U drugoj posudu umutiti belanca u sneg i, na kraju, sve lagano sjediniti. Smesu izliti u pripremljen pleh i peći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni C do 250.
Fil
U sir dodati zaslađivač, fino umutiti, pa dodati pavlaku i, na kraju, sok od limuna. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, pa i njega dodati. Preliti preko ohlađene podloge (prethodno uokvirene obručem).
Crveni želatin pripremiti sa višnjama i, dok se još nije stegao, preliti preko fila.
Staviti u frižider da se stegne i služiti hladno.