Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite da počastite sva svoja čula finom poslasticom.
Udružite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede!
Sastojci za podlogu:
150 grama mlevenog keksa s maslacem
100 grama maslaca
2 kašike kakaa
Krema:
300 grama čokolade za kuvanje
500 grama sira mascarpone
200 grama šećera u prahu
250 ml slatke pavlake (za šlag)
Savet: Uštedite dragoceno vreme pa čokoladu i maslac za podlogu rastopite uz pomoć mikrotalasne pećnice.
Priprema:
1. Mleveni keks pomešajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.
2. Mikserom umutite slatku pavlaku dok ne dobijete šlag, dodajte mascarpone, šećer u prahu te rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
3. Ostavite ovako pripremljenu tortu od sira u frižideru na nekoliko sati, da se stegne.
SAVET PLUS: Od čokolade možete napraviti i glazuru koju ćete preliti preko torte, a slasne kriške možete poslužiti i uz komadiće omiljenog voća, oraha, lešnika ili badema.