UKUSNA POSLASTICA

RAPSODIJA UKUSA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Bogata PESAK torta od plazme, kokosa i oraha (RECEPT)

Pesak torta je savršenstvo plazme, kokosa i oraha.

ilustracijafoto: Shutterstock

Potrebni sastojci za kalup prečnika 24cm:

 

Za filove:

 

– 1 l mleka
– 130g šećera
– 4 pudinga od vanile
– 200g putera sobne temperature
– 120g prah šećera
– 150g mlevene plazme
– 130g kokosa
– 170g mlevenih oraha

 

Za ganaš:

 

– 60g mlečne čokolade
– 40g crne čokolade
– 100ml slatke pavlake

 

Postupak:

 

1. Od 1l mleka odvojiti 250ml. U tih 250ml razmutiti pudinge a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

 

2. Nakon toga penasto umutiti puter i prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela.

 

3. U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe. Sada u kalupu prečnika 24cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orahe. Odložiti u frižider, za to vreme napraviti ganaš preliv.

 

4. Za ganaš staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati na hlađenje najmanje 2h.