Ukoliko ne uživate u pravljenju komplikovanih torti s pečenjem kora ili samo nemate vremena za to, oduševiće vas ovaj jednostavan recept
Sastojci:
- pakovanje rozen kora
- 3 žumanca
- 250 gr šećera
- 150 gr mleka u prahu
- 100 ml mleka
- 250 gr putera
- 4 kašike kakao praha
- 50 gr čokolade
Priprema
Umutite žumanca sa šećerom. Dodajte naizmenično mleko u prahu i mleko, muteći da smesa bude ujednačena, piše Lepa&Srećna.
Dodajte kakao prah kroz sito i mutite da se potpuno sjedini sa masom.
Kuvajte na pari sve dok se krem ne zgusne, ali pazite da ne proključa. Neprekidno mešajte.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Umutite puter penasto pa polako dodajte kuvani čokoladni krem.
Filujte rozen kore, namažite tortu kremom sa strane i odozgo pa pospite rendanom čokoladom i dobro rashladite.
( Izvor: Lepa&srećna, Kika K. )