Veoma se jednostavno pravi!
Sastojci.
150 g brašna
50 ml jogurta ili pavlake
3 kasike šećera
25 gr margarina ili putera
1/2 kašičice praška za pecivo
1 jaje
Fil:
300 g malina
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka ,umotati ga u foliju i ostaviti pola sata u frižideru.
Za to vreme pripremiti nadev od malina.
Maline posuti šećerom, dodati cimet i i kuvati 20-ak minuta da se malo zgusne i zatim ostaviti na stranu da se ohladi.
Testo razviti u tanku koru , oblika po želji (odvojiti malo testa za dekoraciju) pa uz pomoć oklagije prebaciti testo u podmazan kalup (možete staviti i papir za pečenje) i izbockati viljuškom na par mesta.
Preko kore rasporediti prohlađeni fil od malina, pa staviti dekoraciju od preostalog testa (modlicama izvaditi srca, cvetiće….).
Peći u zagrejanoj rerni na 180 C da blago porumeni oko 30 minuta.
Kada se prohladi, posuti šećerom u prahu pre služenja.