slasno

GOTOVA ZA 20 MINUTA: Mafin-gibanica je domaći specijalitet kojem ćete se uvek rado vraćati (RECEPT)

Idealno slano posluženje za slave, rođendane i druge svečane prilike, ali i ako želite brz i ukusa doručak ili večeru koji će vas sigurno dugo držati sitima

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 12 kora za pitu
  • 250 gr sira
  • 3 jaja
  • ulje po potrebi
  • 1 šoljica kisele vode
  • 200 gr spanaća
  • prašak za pecivo
  • so po ukusu

 

Priprema

 

Umutite dva jaja, pa ih pomešajte sa usitnjenim sirom i očišćenim i sitno isečenim spanaćem. U drugoj posudi pomešajte vodu, prašak za pecivo i so. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalupe za mafine uljem.

 

Polovinu svake kore poprskajte vodom u kojoj je prašak za pecivo, zgužvajte, umočite u mešavinu jaja, sira i spanaća, pa je umotajte u suvu polovinu kore, kao loptu.

 

Svaku loptu spustite u podmazan kalup od mafina, odozgo premažite umućenim jajetom i po želji pospite susamom i posolite. Pecite oko 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju.