fenonemenalno

JEDAN SASTOJAK DONOSI PRAVU KULINARSKU ČAROLIJU: Uz ovaj trik će pire krompir biti KREMASTIJI i ukusniji nego ikad

Pire krompir je nezaobilazan prilog i svako ima svoju malu tajnu pripreme.

foto: Shutterstock

Malo je onih koji ne vole pire krompir, ali isto tako je malo oni koji ga znaju pripremiti da bude mekan, bez grudvica i da nije lepljiv.

 

Kako biste napravili fenomenalan i kremast pire, možete dodati krem sir! Ova verzija pirea oduševiće vaše ukućane.

 

Sastojci:

 

1,5 kg krompira

200 g krem sira

60 g maslaca

100 ml mleka

Biber

So

 

Priprema:

 

Krompir operite, ogulite i narežite na kocke. Kuvajte ga u kipućoj slanoj vodi dok ne omekša. Procedite ga i vratite u posudu.

 

Dodajte krem sir i gnječite sve dok ne nestanu grudvice.

 

U maloj posudici na laganoj vatri rastopite maslac s mlekom. Prelijte krompire i dobro promešajte. Posolite, pobiberite i poslužite odmah!