tradicija

HRANLJIV I NEODOLJIV POSNI RUČAK: Hilandarske punjene paprike bez mesa za celu porodicu (RECEPT)

Ovo posno jelo ukusno je i drži nas sitima koliko i njegova mrsna verzija

foto: Shutterstock

 

Sastojci:

 

  • 7 paprika
  • 100 g pirinča
  • 4 kašike seckanih oraha
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka ili praziluk
  • 1 veći paradajz
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • suvi začin, so, biber
  • 3 čena belog luka
  • mlevena crvena paprika
  • malo tucane paprike
  • ulje


Priprema


Propržite na ulju seckan crni luk i šargarepu, dodajte beli luk, mlevenu papriku, opran pirinač sa orasima i sve još malo propržite.

 

Dodajte so, malo začina po želji i biber. Paprike operite i izvadite seme. Đuveč podmažite uljem i punite paprike.

 

Zatim ih ređajte u đuveč. Zatvorite kriškama paradajza. Ostatak paradajza uglaviti između paprika. Prelijte sa kuvanim paradajzom i malo vode.

 

Poklopite i pecite na 220° C oko sat vremena.