uputstvo za upotrebu

DELOTVORNO PROTIV AKNI, BORA, OPADANJA KOSE... Ovo jeftino ulje sasvim efikasno zameniće vam BROJNE kozmetičke proizvode

Postoji čak 10 fenomenalnih razloga zbog kojih bi trebalo odmah nabaviti ovo ulje!

foto: Shutterstock

1. Akne i ožiljci od akni

 

Na masnoj koži često se stvaraju akne, a većina proizvoda koji deluju protiv akni pak kožu jako isušuju, pa ona proizvodi još više ulja i opet nastaju akne... Začarani krug. Ricinusovo ulje sadrži masne kiseline koje pomažu obnovi prirodne vlažnosti kože. Kružnim pokretima nanesite malu količinu ulja na lice, ostavite preko noći i isperite ujutru.

 

2. Ožiljci i opekotine od sunca

 

Ricinusovo ulje pomaže oporavku oštećenih stanica kože kod, na primer, opekotina, ožiljaka, čak i strija. Ima antimikrobsko delovanje i poboljšava cirkulaciju. Koristi se u mnogim proizvodima za sunčanje jer njegov prirodni zaštitni faktor je 6.

 

3. Ispucala kosa i opadanje kose

 

Neguje kosu, povećava njenu elastičnost i sprečava ispucalost vrhova, a još je važnije što koren kose čini snažnijim i sprečava opadanje kose zahvaljujući ricinoleičnoj kiselini koju sadrži. Smanjuje i perut. Nekoliko puta nedeljno nežno umasirajte ulje u vlasište, pa isperite šamponom.

 


4. Bore

 

Nekoliko kapljica ricinusovog ulja na koži podstaći će stvaranje kolagena, što usporava starenje kože. Takođe, zbog masnih kiselina ovo ulje održava kožu hidratizovanom i mekom.

 

5. Zanoktice i slabi nokti

 

Ricinusovo ulje ima i protivbakterijska i protivgljivična svojstva, pa je izvrsno za rast zdravih i snažnih noktiju. Možete ga nakapati direktno na nokte ili pak razrediti s toplom vodom i u toj tekućini kvasiti nokte nekoliko puta nedeljno.


6. Ispucale pete i žuljevi

 

I njih možete tretirati ovim čudotvornim uljem. Pomešajte nekoliko kašika ulja s toplom vodom i uronite stopala...

 

 

7. Ispucale usne

 

Malu količinu ricinusovog ulja možete naneti i na isušene usnice koje se gule. Visok udeo vitamina E, minerala i masnih kiselina u ulju će im pomoći da brzo vrate vlažnost i lep izgled.

 

8. Suve i ispucale ruke

 

Kao prirodno sredstvo za hidratizaciju ricinusovo ulje je lek za suve i ispucale ruke, čak i ekceme, posebno kad je hladno napolju. Ili kad peremo ruke često i jakim dezinficijensima... Štiti kožu izvan tako što sprečava gubitak vlage, a može se koristiti i u kombinaciji s drugim uljima, poput bademovog ili kokosovog.

 

9. Trepavice

 

Kako podstiče rast zdrave i čvrste kose, tako podstiče i rast trepavica. Ricinoleična kiselina koja sadrži visoke razine triglicerida i inhibitora prostaglandina D2 osigurava hidratizovanost dlačica trepavica i štiti od njihovog ispadanja.

 

10. Rast kose

 

Iako je tvrdnja da podstiče rast kose nedokazana, mnogi se kunu da redovna upotreba ricinusovog ulja rezultira rastom snažnije i zdrave kose. Stvar je u tome da će, umasirate li ga u vlasište, poboljšati cirkulaciju, a to doprinosi boljem rastu kose.