BJUTI SAVETI

NAKON DUGE ZIME, OVE PROMENE ĆE VAM PRIJATI: Prolećna nega koža je veoma važna i sadrži 4 koraka!

0

Mislite o svojom licu na vreme

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prvi prolećnji dani sa sobom donose brojne promene, kako u garderobi tako i u svakodnevnoj beauty rutini. I dok su zimski meseci zahtevali bogatiju i "težu" negu, tokom letnjih meseci u fokusu su proizvodi nežnijih i prozračnijih tekstura, kao i kreme sa SPF faktorom. Kako biste olakšali prelazak sa zimske na prolećnu beauty rutinu, u nastavku donosimo sedam jednostavnih koraka sistemske nege uz koje će tvoja koža lica zablistati u punom sjaju:

 

1. Beauty rutinu započni umivanjem

 

I dok su zimsku sezonu obeležili bogati uljni čistači lica, tokom prolećnjih dana većini žena odgovaraće laganije formule poput pena i gelova za umivanje i uklanjanje makeupa. Oni neće ostaviti masni osećaj, a nežno će ukloniti sve nečistoće s kože lica, a da ne uzimaju njena prirodna ulja. Proizvodi za umivanje najbolje su oružje protiv bakterija, onečišćenja i ostataka šminke koji su glavni neprijatelji našem licu, pa ih obavezno uključi u svoju svakodnevnu beauty rutinu.

 

2. Napravi piling

 

Niske temperature, hladan vetar i suvi zrak u grejanim prostorijama napravili su određenu štetu našoj koži tokom zimskih meseci pa je proleće pravo vreme za vraćanje sjaja. Najbolji način za to je piling koji će ukloniti mrtve i oštećene stanice s površine kože lica, učiniti je glatkom, čistom i omogućiti joj da dubinski upije proizvode za hidrataciju te očuva prirodnu vlažnost tokom celog dana. Drugim rečima, tvoja će koža lica nakon pilinga poprimiti zdraviji izgled i ponovno zasjati. Dovoljno ga je napraviti jednom ili dva puta nedeljno.

 

foto: profimedia

 

3. Izdvoji vreme za korištenje hranjive maske

 

Nakon dubinskog čišćenja, lice nahrani maskom. Dovoljno čista koža može primiti sve dobrobiti hranjivih maski koje umiruju nadraženo lice, uklanjaju nečistoće, tonizuju, osvežavaju te nude bogatu hidrataciju i antiage učinak. Nezavisno od toga voliš li pamučne maske, termalne, peel-off ili možda one od gline, barem jednom nedeljno izdvoji vreme za njihovo korištenje i učini uslugu svojoj koži.

 

4. Toniraj kožu lica

 

Nakon umivanja, pilinga i maske, vreme je za tonik koji će uravnotežiti pH vrednost kože, ukloniti ostatke kamenca iz vode te smekšati i umiriti kožu. Takođe, koži će dati potrebnu hidrataciju i pripremiti je za korake koji slede. Dubinski hidrirana koža bolje će upiti serum i kremu koji nakon toniranja postaju učinkovitiji i obavljanju svoje funkcije

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker