prirodna kozmetika

OBE MOŽETE NAPRAVITI SAME KOD KUĆE: 2 maske za lice koje koristi Megan Markl (PRIPREMA)

0

Negu koja Megan Markl daje poseban sjaj možemo priuštiti i mi, ako je verovati Nikoli Džos, kozmetičarki koja je radila s vojvotkinjom koja nikad nije krila kako voli prirodne opcije kad je o kozmetici reč.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kako sada više vremena svi provodimo kod kuće, možda je trenutak da isprobamo neke stvari za koje inače nemamo vremena, poput DIY maski za lice kakve koristi i Megan.

Nikola je otkrila kako su maske koje 'smućkamo' kod kuće od prirodnih sastojaka iz kuhinje sjajna stvar: "One su učinkovite, jednostavne, nisu skupe i imate punu kontrolu koje ćete sastojke odabrati za svoju kožu, zbog čega ih moji klijenti jako vole".

 

Džos ih otkriva: "Za hidrataciju i posvetljivanje lica pomešajte koskosovo ulje s malo kurkume, a za piling pomešajte zobene pahuljice s malo meda". Zvuči lako, zar ne?!


Ipak, pre nego napravite svoju masku poput Megan, kozmetičarka savetuje da uradite mali test: na pregib lakta nanesite malo smese da vidite kako će koža reagovati, a takođe upozorava da na kožu ne nanosite sastojke koji su grubi prema koži, mogu poremetiti pH kože ili povećati rizik za iritaciju, a koji se često preporučuju na Instagramu: sodu bikarbonu, limun, zubnu pastu, so i šećer.
 

 

makonda-tracker