recept dana

OKUPITE PORODICU OKO TRPEZE: Mekani kroasani sa džemom od jagoda!

Sve sastojke možete naći u vašoj kuhinji

foto: Profimedia

Potrebno je:

oko 600 g brašna

25 g svežeg kvasca

1 kašika šećera

1 kašičica soli

2 jajeta

200 ml mlakog mleka

100 ml mlake vode

250 g margarina

 

I još:

džem od jagode

1 jaje

 

Priprema:

 

Kvasac staviti u malo vode sa šećerom i kašikom brašna. Kad nadođe, usuti u brašno, dodati so, preostalu vodu, mleko, jaja i zamesiti mekše testo. Ostaviti ga da odmara 15 minuta.

 

Testo podeliti na 8 jufki, svaku rastanjiti, premazati margarinom i ređati jednu na drugu. Poslednju ne mazati margarinom.

 

Posle 15 minuta razvući što veću koru, iseći 24 trouglića, na svaki staviti kašičicu džema i zamotati kiflicu.

 

Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje, premazati ulupanim jajetom i peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.

 

foto: Profimedia