Nikad lakše do zdravih navika
Suzi Burel, nutricionistkinja, otkrila je na svom blogu da ne bi trebalo da bacamo koru od banane, već da je uvrstimo u svoju ishranu.
Naime, sadrži puno vlakana koja utiču na mršavljenje, vitamina B i vitamina C koji čini kožu lepšom, a pospešuje i unos magnezijuma i kalijuma.
Ipak, Suzi ne savetuje da koru jedete 'sirovu', već da je ubacite u neka jela. Skuvajte je da omekša i ubacite u smuti ili kolače. Nećete promeniti ukus jela, a dodaćete volumen.
"Ako pravite smuti, ubacite u njega celu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno naseckali. Kuvanu koru možete ubaciti u mafine i banana hleb."
Takođe je otkrila da jarko žuta kora ima antioksidanse koji imaju uticaj na smanjenje rizika od raka dok su zelene bogate aminokiselinom triptofanom koji pomaže kod kvalitetnijeg sna. Možete pržiti meso na kori od banane kako bi zadržali svežinu i sočnost.