icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RODITELJSTVO

UKOLIKO RAĐATE U TRIDESETIM, DECA ĆE VAM BITI INTELIGENTNA: A na ovaj način možete otkriti kog će pola biti!

Kognitivni testovi pokazali su da deca koje su majke rodile u svojim 30-tim bez ikakve sumnje znatno inteligentnija od ostale dece.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

U jednom od univerziteta u Londonu sprovedeno je istraživanje gde su naučnici pokušali da dođu do zaključka o tome koje je vreme najbolje da žena postane majke, kao i na koji način to utiče na intelekt i zdravlje dece.

Zlatne godine su zapravo tridesete, a žene koje rađaju dece u četvrtoj deceniji života definitivno rode najinteligentniju decu.

 

Kognitivni testovi pokazali su da deca koje su majke rodile u svojim 30-tim bez ikakve sumnje znatno inteligentnija od ostale dece.

 

Ako se pitate zbog čega je to tako, žene sa više obrazovanja imaju veće šanse da stabilizuju svoju vezu sa decom. Samim tim stvaraju jaku psihološku strukturu deteta.

 

foto: Profimedia

Takođe, jedno od pitanja koje najviše interesuje buduće roditelje jeste da li će dobiti dečaka ili devojčicu.

 

Ako želite da znate i da prepoznate da li neka trudnica nosi muško ili žensko dete ovo su neke od najčešćih “babskih” teorija:

 

Ako imate problema s mučninama, verovatno nosite devojčicu.

Ako imate problema s tenom, verovatno nosite devojčicu.

Ako nosite „nisko“, verovatno nosite dečaka.

Ako nosite „široko“, verovatno se radi o devojčici.

Ako žudite za slanom i kiselom hranom, verovatno nosite dečaka.

Ako preferirate slatku hranu, nosite devojčicu.