recept dana

OKREPITE SE NAKON NAPORNOG DANA: Savršena bela čorba sa povrćem!

Deca je biti oduševljena 

foto: Profimedia

Potrebno je:

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

1 bela zelen

1 koren peršuna

1 krompir

suvi začin i so po ukusu

1 jaje

1 kašika brašna

veza svežeg peršuna

bosiljak po ukusu

kisela ili pavlaka za kuvanje po izboru

 

Priprema:

 

Šargarepu, belu zelen, peršun i luk očistiti pa izblendirati u secku. Na malo ulja staviti da se dinsta. Nakon toga očistiti krompir i narendati ga u to. Naliti vode koliko da ogrezne i dodati suvi začin i so po ukusu. Kuvati oko 20 minuta. Kad je povće kuvano dodati sitno iseckan svež peršun i po ukusu bosiljak.

 

Nakon toga u posebnoj posudi penasto umutiti jaje i dodati brašno i malo vode. Ne sme da bude grudvica. Nakon što to lepo sjedinite prespite u šerpu i izmešajte. Vratite na vatru da baci ključ zbog jaja.

 

Zatim sklonite sa vatre i po želji dodajte kiselu pavlaku ili pavlaku za kuvanje. Ukoliko više volite kiselu pavlaku možete dodati i direktno sebi u tanjir. Stvar ukusa.

 

Takođe možete da pravite ovu čorbu i sa bilo kojom vrstom mesa, ali se onda čorba kuva nešto duže.