ishrana na prvom mestu

5 stvari zbog kojih Džesika Alba danas izgleda identično kao 2000. godine: ZDRAVLJE joj je prioritet, a lepota to prati

0

Kako se hrani, trenira i upravlja stresom jedna od najlepših žena u Holivudu?

Džesika Alba na prvo mesto stavlja zdravlje kada pravi izbore u ishrani i fitnesu
Džesika Alba na prvo mesto stavlja zdravlje kada pravi izbore u ishrani i fitnesufoto: jessicaalba/Instagram

Ako pratite holivudsku glumicu i preduzetnicu Džesiku Albu na društvenim mrežama, onda ste možda primetili da je ona jedna od kraljica TikToka, gde deli različite vrste sadržaja.


Ples, opuštanje, doterivanje, zabavu i još mnogo toga ona svakodnevno pokazuje svojim pratiocima, koji nisu mogli da ne primete da danas, kao mama troje dece i žena u četrdesetim, ona izgleda maltene isto kao u seriji "Crni anđeo", koja je počela da se snima pre 24 godine.


Kako joj to polazi za rukom?

Džesika Alba istakla je više puta da prednost daje zdravoj ishrani i treningu, a jednom prilkom je za Shape objasnila da joj vežbanje pomaže da smanji napetost, pa se oseća srećnije i produktivnije.

 

Džesika Alba danas, 28. aprila, slavi 43. rođendan
Džesika Alba danas, 28. aprila, slavi 43. rođendanfoto: EPA-EFE/NINA PROMMER, Glossy/Canva

Kako sam starila i nakon što sam postala mama, postao je moj prioritet da budem zdrava iz pravih razloga – rekla je glumica za People. – Važnije je imati uravnotežen pristup nego da pokušavate da budete savršeni.


1. Vežba 2-4 puta nedeljno, ali nekad je to samo šetnja.


Uvek sam mislila da moram da se znojim, da mi mišići otkažu, kao da sam upravo trčala maraton – toliko mi je trebalo da vežbam – istakla je za Women's Health.Naučila sam da malo pomešam stvari i da se ne uspećam neuspešno ako ne ubijam sebe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)


Kako je objasnila, sada vežba manje nego ranije, a ponekad teningom smatra samo šetnju dok sluša podkast. Cilj joj je da se preznoji dva do četiriputa nedeljno.


2. Pilates za jak stomak, HIIT za srce


Džesika Alba obožava jogu, a nedavno je probala reformer pilates, za koji kaže da joj je pomogao da oblikuje trbušnjake, pa danas oseća mišiće za koje nije znala da uopšte postoje.


Ona je u svoju fitnes rutinu uključila i intervalne treninge visokog intenziteta (HIIT), a priznaje da joj je važno da se kreće i da ne voli mnogo ponavljanja. , kao i da ne podnosi čučnjeve i pliometriju, dok joj za trčanje treba malo vremena da se pokrene.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER


3. Ima jasna i umerena pravila o ishrani


Džesika Alba uglavnom je na biljnoj ishrani i ne pije alkoholna pića, ali petkom, subotom i nedeljom se opušta i pojede obrok s mesom.


Čini mi se da je to umereno – zaključila je.

 

Dakle, tri dana u nedelji, ona dopušta sebi picu, čašu belog vina, kremaste čokoladne dezerte...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)


Njen uobičajeni meni uključuje proteinske šejkove s bademovim puterom, bananom i kokosovom vodom, a uglavnom doručkuje tost od avokada i poširana jaja. Što se tiče užine, rado se posluži svežim povrćem i humusom ili kokicama s kokosovim uljem i himalajskom morskom solju.


Pokušavam da mi ishrana sadrži malo šećera i ugljenih hidrata i puno nemasnih proteina i povrća – rekla je Alba za Shape.

Kaže da je ključ u tome da u kući uvek bude što više svežih i prirodnih stvari i što manje veštačkih dodataka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)


4. Ništa bez hidratacije


Pored toga što ne pije alkoholna pića, Džesika Alba stalno se trudi da bude adekvatno hidrirana, a za to koristi kokosovu vodu, zbog svih zdravstvenih prednosti koje joj pruža, uključujući minerale kao što su kalijum, kalcijum i magnezijum.


Osim vode i kokosove vode, pije još kafu i čaj i ne eksperimentiše mnogo s tečnošću.


Mislim da je održavanje hidratacije zaista važno – rekla je za Byrdie. – Samo se pobrinite da ostanete hidrirani, za sjajnu kožu i mnogo energije. Važno je za opšte zdravlje.

 

Džesika Alba danas, 28. aprila, slavi 43. rođendan
Džesika Alba danas, 28. aprila, slavi 43. rođendanfoto: Fernando Ramales / BACKGRID / Profimedia

5. Stresom upravlja meditacijom


Za Džesiku Albu, meditacija je ključna za suočavanje sa stresom.


Kada se osećam anksiozno, držim svoj kristal i radim vežbe disanja, pokušavajući da se fokusiram na energiju ljubavi, dobrote i smirenja – rekla je za Women's Health pre nekoliko godina glumica.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Nataša Bekvalac totalno se posvetila zdravom životu

 

makonda-tracker