recept

Smesa je spremna za par minuta, a ješćete ih u slast: 3 recepta za posne pite BEZ KORA (s povrćem i carska)

1

Ako postite, a volite ukusne slaniše, isprobajte ukusne pite za koje vam nisu potrebne gotove kore.

Popsne pite bez kora spremaju se jednostavno, a mogu se jesti za doručak, užinu, večeru...
Popsne pite bez kora spremaju se jednostavno, a mogu se jesti za doručak, užinu, večeru...foto: Marie Sonmez Photography/Shutterstock

Ako postite, a volite da jedete slane đakonije, onda su posne pite dobar izbor za doručak ili večeru za celu porodicu.

 

Isprobajte jeftine recepte za slane pite bez gotovih kora, koje možete jesti tokom celog posta, a svakako su preukusne i za one koje ne poste.

 

Sa sastojcima možete i eksperimentisati i dodavati one koje više volite, posebno kad je reč o carskoj piti.

 

 

3 recepta za slane pite bez kora

 

Pita sa spanaćem 

 

Sastojci:

 

  • 2 čaše kukuruznog brašna
  • 1 čaša belog brašna
  • 150g spanaća
  • 100 ml ulja
  • 400 ml vode
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat soli 

 

Priprema:

  1. Pomešajte suve sastojke, pa dodajte ulje i vodu.
  2. Sjedinite, pa dodajte sitno naseckan spanać i so, pa i to sjedinite.
  3. Sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta, u zavisnosti od rerne, dok ne bude gotovo.

Pita s prazilukom

 

Pita sa prazilukom
Pita sa prazilukomfoto: Shutterstock/Minoli

Sastojci:

 

  • 250 g kukuruznog brašna
  • 250 g belog brašna
  • 2 struka praziluka
  • 2 čaše kisele vode
  • pola čaše ulja

  • kesica praška za pecivo

  • začini

 

Priprema:

  1. Naseckajte i propržite na malo ulja praziluk.
  2. Pomešajte suve sastojke, dodajte ulje i kiselu vodu, pa začine i sve sjedinite.
  3. Dodajte i praziluk i sve lepo proešajte.
  4. Sipajte u podmazan pleh i pecite 30-ak minuta na 200 stepeni.

 

Posna carska pita

Posna carska pita
Posna carska pitafoto: Shutterstock / Brent Hofacker

Sastojci:

 

  • 100 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 ml ulja
  • 100 ml kisele vode
  • par kiselih krastavčića
  • 2 crvene kisele paprike
  • masline

 

Priprema:

  1. U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo, a zatim sipajte ulje i kiselu vodu.
  2. Sjedinite sastojke, pa sitno seckane krastavce, kiselu papriku i masline.
  3. Promešajte, pa sipajte u pleh obložen pek-papirom.
  4.  Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijimaž

 

Bonus video

POST JE BOŽIJI POZIV ZA ZAJEDNIČARENJE SA NJIM G. Petar: Provocira našu slobodu, da se odrekenmo nasušne potrebe hrane!

 

makonda-tracker