SAMO SLAŽETE FILOVE I KEKS

Kremasti slojevi se samo nižu: Napravite posnu kapri tortu (RECEPT)

0

Odlična kombinacija ukusa koja može da se pravi i kada nije post, naročito tokom leta.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Sastojci: oko 800 g keksa (treba vam oko 16 komada po redu, a trebaće vam 4 reda), 300 g čokolade za kuvanje, 6 kašika ulja.

 

Fil I: 1l soka od pomorandže, 3 pudinga sa ukusom vanile, 3 kašike šećera, 200 g margarina, 100 g šećera u prahu.

 

Fil II: 300 g jagoda (mogu i maline, kupine, šta god volite), 400 ml vode, 2 pudinga sa ukusom jagode, 8 kašika šećera, 50 g margarina.

 

Priprema: Razmutiti puding i šećer sa 200 ml soka, a ostatak staviti da provri.
Zakuvati puding kad provri pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

 

Jednostavna torta bez brašna: Poslastica od kokosa i čokolade idealna za sve proslave (RECEPT)

 

Jagodama dodati 5 kašika šećera i 200 ml vode. Ostaviti da provri, ispasirati pasirkom za pire i ostaviti da vri još nekoliko minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje.

 

Za to vreme razmutiti puding sa ostakom šećera i 200 ml vode, pa zakuvati u kašu od jagoda. Kada se zgusne dodati 50 g margarina, mešati dok se ne otopi pa skloniti sa vatre. Dok čekate da se filovi ohlade, otopiti čokoladu sa uljem, izmešati, treba da je ređe, da se lako maže na keks i da ima za sva 4 reda. Ukoliko vam se zgusne, malo opet zagrejte.

 

 

 

 

 

makonda-tracker