lako do savršene linije

Dovoljan vam je SAMO JEDAN začin: Svakog dana uzmite po jedan prstohvat i gledajte kako kilogrami nestaju (FOTO)

0
Zaboravite na dijete koje iscrpljuju! Nauka je dokazala da samo jedan prstohvat ovog začina čini pravo čudo za vašu liniju.

 

foto: Profimedia

 

Naučnici su 12 nedelja davali pacovima dodatke u prehrani na bazi cimeta istovremeno ih hranili visokokaloričnom hranom.

 

Testovi sprovedeni na pacovima pre i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su pacovi nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa i protivupalnih molekula u telu nego pre. Takođe, smanjila im se ukupna kilaža i obim u struku, bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.

Cimet je dokazao da ima puno zdravstvenih koristi. Uz gore nabrojene koristi, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumevanje novog gradiva, piše Daily Mail.

 

Usudila se da prizna ono što većina žena prećutkuje: Eva Longorija otkrila ISTINU o svom izgledu (FOTO)

 

U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mlevenog cimeta u kafu ili na zobene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.

 

Začin cimet se radi od kore drveta cimeta, a pun je antioksidansima, pomaže kod smanjivanja nivoa šećera u krvi i može sprečiti razne upale.

 

U istraživanju sprovedenom 2010. godine u Centru za Primenjene zdravstvene nauke je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanta da smanji šanse za dobivanje prekomjerene težine za čak 23 posto.

makonda-tracker