Svoje snove pretvorili u stvarnost

Jelena i Branislav Tomašević: Oduvek smo želeli veliku porodicu (FOTO)

0
Nekadašnja manekenka i njen suprug, talentovani pozorišni i filmski glumac, otkrivaju tajnu skladnog odnosa u svom porodičnom carstvu u kom je sve podređeno njihovim sinovima, a posebna pažnja usmerena je na desetomesečnog Stefana koji je već ravnopravan drugar svojoj braći Dušanu i Bogdanu.
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Da bi njena petočlana porodica mogla besprekorno da funkcioniše u izvršavanju svakodnevnih aktivnosti, nekadašnja manekenka i vlasnica modne agencije Model Scouting Office, Jelena Ivanović Tomašević (38), slobodne trenutke ne provodi u noćnim izlascima i na prestoničkim dešavanjima, već u zagrljaju svog supruga, talentovanog glumca Branislava Tomaševića (37), u njihovom toplom porodičnom domu.

 

Supružnici su u harmoničnom braku 11 godina, a njihov život obogatila su tri naslednika, Dušan (9), Bogdan (7) i desetomesečni Stefan. U zajedničkom intervjuu za Story, bračni par Tomašević evocira uspomene na prvi susret i emocije koje su ih tom prilikom obuzele, otkriva koja je tajna njihove bračne zajednice, ali i kako izgleda odgajati i vaspitati tri dečaka.

 

foto: Andreja Damnjanović

Story: Jelena, jeste li se potajno nadali da ćete ovog puta roditi devojčicu?

Priželjkivala sam da se to desi, ali jednako sam se obradovala i dečaku. Zaista uživam sa svojim muškim bebama i znam da se svako dete voli istim žarom, kao i da je majčinski osećaj ljubavi nemerljivo snažan, bez obzira na pol."

Story: Branislave, nepisano je pravilo da su dečaci više vezani za majke. Kakav ste odnos izgradili sa sinovima?

Iako kažu da su ćerke privrženije očevima, ja sam oduvek želeo da imam tri sina, tako da je to ispunjenje mojih dečačkih snova. Uspeo sam da sa naslednicima izgradim zdrav odnos u kom roditelj pruža mnogo ljubavi i pažnje detetu, ali kada je to potrebno, ume da bude i strog."

Jelena Ivanović: Radujem se trećem sinu!

 

Story: Kako se snalazite sa trećim sinom i da li su starija braća prihvatila mlađeg?

Jelena: Već smo uigrani oko podizanja dece, tako da je beba u kući za nas prirodno stanje. Stefan je pomešao osobine svoje braće, a opet je svoj i kao takav neodoljiv. Dušan i Bogdan fenomenalno su prihvatili brata i naprosto ga obožavaju. Nema ništa lepše nego kada deca među sobom razmenjuju nežnosti, a cela prostorija zasija kada se Stefan obraduje njima dvojici."

Story: Na koga liče sinovi?

Branislav: Dušan je povukao karakterne osobine na Jelenu, a Bogdan na mene, dok je fizički potpuno obrnuto. Svako dete je svet za sebe, a mi poštujemo njihove osobenosti i trudimo se da ispratimo njihovu originalnost."

 

Story: Da li vam Dušan i Bogdan pomažu oko Stefana?

 

foto: Andreja Damnjanović

Jelena: Od prvog dana voljni su da pomažu oko Stefana, naravno, onoliko koliko je to u njihovoj moći: uvek su tu da mu pridrže flašicu, pokriju ga, dodaju pelenu, stave mu dudu, puštaju mu uspavanke, a najviše vole da ga drže u krilu i da se s njim igraju.

Story: Kako sada organizujete svoju svakodnevicu kada imate troje dece, da li je bilo trenutaka kada ste mislili kako ne možete sve da izgurate?

Jelena: Imamo veliku podršku naših roditelja i to nam mnogo znači. Bake nam priskaču u pomoć, a svi se na dnevnom nivou dogovaramo ko šta ima da radi pa jedno drugo pokrivamo. Imamo veliki porodični kalendar obaveza u koji upisujemo sve naše aktivnosti kako bismo međusobno mogli da se uskladimo. Deca takođe učestvuju u planiranju i zajedno se dogovaramo oko svega."

Story: Na koji način vaspitavate sinove, šta smatrate najvećim izazovom roditeljstva?

Branislav: Učimo ih svemu onome što je danas izgubljeno u savremenom društvu: moralnim vrednostima, čistoti i jačini duhovne snage u nama, da sve mogu da postignu i ostvare ako imaju zdrave radne navike i prate svoje snove."

Prinova: Branislav i Jelena uskoro roditelji po teći put

 

Story: Šta starije dečake zanima u ovom uzrastu, čime su okupirani?

Jelena: Sada su u uzrastu kada se stiču radne navike kroz mlađe razrede osnovne škole. Svakim danom izloženi su novim saznanjima, a impresivno je kako deca brzo uče. Od vanškolskih aktivnosti, dečaci najviše vole da provode vreme u prirodi i odlično se snalaze u ulogama izviđača.

 

Obožavaju sportove, a trenutno treniraju fudbal. Dušana mame kompjuterske igrice, jutjuberi, lego kocke i vožnja biciklom, a Bogdana tinejdž muzički bendovi, razne internet aplikacije. Takođe, počeli su i sa udvaranjima..."

 

Story: Jelena, kako je živeti sa četiri muškarca, da li su vaši momci nežni i pažljivi prema vama?

 

foto: Andreja Damnjanović

Mislila sam da ću se osećati neshvaćeno među četiri muškarca, ali naša bliskost daje mi toliko ljubavi da sve drugo baca u senku.

 

Oni prema meni pokazuju veliku naklonost i nežnost, dok ja osećam ogromnu odgovornost kada je reč o mojoj ulozi u njihovim životima. Kad mi treba žensko razumevanje, onda se vidim sa svojim prijateljicama."

Story: Branislave, koliko Jeleni pomažete oko dece i u čemu najviše uživate?

Sve mogu da uradim oko dečaka, a bebu kupam od prvog dana. Rvanje na tepihu i odmeravanje snaga predstavlja dnevni ritual. U svakom trenutku uživam uz decu.

Story: Jelena, kakav je Bane tata?

Najbolji! Vrlo je posvećen i svestan svoje figure oca. Brižan je i sposoban da preuzme sve što je neophodno za svoju porodicu. Na njega uvek možemo da se oslonimo i to je velika stvar."

Story: Bane, zbog čega je Jelena savršena supruga i supermama?

Zbog svega!"

Story: Jeste li oduvek želeli veliku porodicu, hoćete li stati na trećem detetu ili biste u budućnosti voleli da dobijete još jednog člana – možda devojčicu?

Branislav: Nema ništa lepše od velike, srećne porodice."

Story: Čime ste osvojili jedno drugo?

Jelena: Taj plamen buknuo je na prvi pogled i sve vreme tinja. Ako bismo osećanja morali da pretočimo u reči i pokušali da opišemo šta nas je međusobno privuklo, pored neodoljive fizičke privlačnosti, čvrsto su nas vezale i zajedničke životne vrednosti."

 

Story: Jelena, kada ste spoznali da je Bane idealan čovek za vas?

 

foto: Andreja Damnjanović

Ne sećam se samo jednog trenutka, od početka sve je teklo tako kao da me neka neobjašnjiva sila vuče u ovaj spoj i da se s njim sve kockice sklapaju."

Story: Branislave, koje su to Jelenine osobine zbog kojih joj se divite?

Divim se njenoj predanosti i strasti koje pokazuje prema svemu što počne da radi. Stalno je u potrazi za novim izazovima, a posebno cenim način na koji uspeva da bude profesionalno uspešna i u isto vreme divna majka, kao i inspirativna supruga."

Story: Kako u današnje vreme treba negovati ljubav i čuvati brak?

 

Jelena: Ključno je pitanje da li život i brak posmatramo kroz ono što imamo ili ono što nemamo. Mi gledamo kroz ono što imamo, a to ispoljavamo pažnjom, poštovanjem, razumevanjem, tolerancijom, humorom, pozitivnim stavom prema životu i, naravno, ljubavlju!

 

Lepota življenja jeste u tome što svako doba ima svoju jačinu. Živimo u snazi sadašnjeg trenutka i naše zajednice, bez preterane analize i posebnog recepta."

Story: Na koji način rešavate nesuglasice?

Jelena: Izgleda da smo se već navikli na međusobne reakcije pa zato puštamo jedno drugo da se isprazni bez dodatnih komentara. Sačekamo da sve protutnji, a onda kada se prašina slegne, popričamo i sve postavimo na svoje mesto."

Story: Ima li ljubomore u vašem braku?

Branislav: Nema povoda za tim jer se naš odnos bazira na poverenju i međusobnoj slobodi. Oboje imamo mnogo obaveza i srećemo se s velikim brojem ljudi, ali bavimo se svojim a ne tuđim sadržajem i nikad nismo doveli u pitanje naš odnos."

Story: Jelena, ubrzo nakon porođaja vratili ste se poslovnim aktivnostima. Kako usklađujete brigu o porodici i posao?

Kao žena osećam se kompletnije kada znam da sam ispunila i svoju biološku misiju. Iako je u današnje vreme velika stvar pravilno odgajati decu, srećna sam što su ova tri anđela odabrala baš nas za roditelje. Posao nikada nisam zapustila, naprotiv, nisam ni imala pravo porodiljsko odsustvo, već sam koordinirala posao od kuće dok sam dojila jer nisam mogla da se odvajam od bebe.

 

Po prirodi sam takva da se osećam mirnije kada znam da je sve pod kontrolom i ne bi mi prijalo da se potpuno isključim. Takođe, imam sjajan tim saradnika, oni su moje produžene ruke i čine da Model Scouting Office zadrži top nivo poslovanja ne samo u zemlji, već i na internacionalnom nivou.

Jelena i Bane Tomašević: Naš tim iz snova

 

Paralelno sa odgajanjem i vaspitanjem dece, posvećena sam i poslu u svojoj agenciji. Upravo sam se vratila iz Italije, gde mi je na prestižnoj modnoj manifestaciji The Look of the Year dodeljen modni oskar kao agentu za najbolji internacionalni menadžment. Nedavno sam u saradnji sa magazinom Elle predstavila Lica godine 2016 iz šest zemalja regiona, a onda sam na svetskom takmičenju osvojila dve vredne nagrade.

 

Ovo priznanje mnogo mi znači, kao i činjenica da već četiri godine zaredom nova lica postaju Lice godine sveta. Moja agencija danas uživa najviše počasti u modnim krugovima svetskih metropola, koje nas smatraju vrednim partnerom."

Story: Branislave, i vi ste aktivni u pozorištu. Koliko vam poslovne obaveze ostavljaju mesta za privatni život?

Svi možemo da nađemo dovoljno vremena za sve ukoliko se potrudimo oko prioriteta i dobro organizujemo."

Story: Kakvi su vaši planovi u budućnosti?

Jelena: Ne planiramo mnogo unapred, samo se usredsređujemo na ono što je pred nama. Želimo da imamo ranč u prirodi sa kućicom i baštom, gde možemo da pobegnemo iz grada i na tome trenutno radimo."

makonda-tracker