lepe vesti

Nakon 11 meseci stigla nova beba u kraljevski dom: Surogat majka rodila dete princu i princezi daleko od očiju javnosti

0

Sve je obavljeno u SAD-u, a danska porodica je presrećna jer će se čuti plač joj jedne bebe u njihovoj kući  

DANSKA KRALJEVSKA PORODICA DOBIJA NOVOG ČLANA
DANSKA KRALJEVSKA PORODICA DOBIJA NOVOG ČLANAfoto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Danski princ Gustav i njegova supruga princeza Karina ponovo su postali roditelji, pišu danski mediji. Pre samo 11 meseci u porodicu je stigla beba, dečak, koji je nedavno kršten, a sad su postali bogatiji i za jednu devojčicu.

 

Prema danskim medijima Bilet-Bladet, Gustav – koji je prvi rođak kralja Frederika i najstarije dete princeze Benedikte – i njegova supruga Karina ponovo su postali roditelji u petak 26. aprila. Portparol para je saopštio da su "svi dobro i veoma srećni".

 

Novorođena devojčica, čije ime još nije saopšteno, dobijena je uz pomoć  surogat majke u SAD, slično kao i njen stariji brat princ Gustav Albreht, koji krajem ovog meseca puni godinu dana. Mali Gustav je takođe rođen u Sjedinjenim Državama u maju 2023.

 

Danska kraljevska porodica tek treba da potvrdi srećnu vest na svojim nalozima na društvenim mrežama. Oni su prošlog leta u avgustu podelili zvanične portrete sa krštenja bebe princa Gustava.

 

Tadašnji post je otkrio da je mladić kršten kod kuće, u zamku Berleburg u Nemačkoj, uz prisustvo njegove bake, princeze Benedikte – mlađe sestre kraljice Margrete, kao i kralja Frederika i kraljice Marije.

 

Frederikov i Marijin sin prestolonaslednik Kristijan je jedan od kumova bebe Gustava.

Ponosni roditelji Gustav i Karina, oboje 55, venčali su se u junu 2022, posle skoro dve decenije koje su proveli zajedno. Nisu mogli da se venčaju zbog strogog pravila sprovedenog u testamentu prinčevog dede, princa Gustava Albrehta.

 

U testamentu je pisalo da će Gustavu biti onemogućeno da nasledi porodičnu imovinu ako se oženi sa nekom osobom koja nije protestantskog, plemićkog i arijevskog porekla. Njegova partnerka Karina, američka autorka i bivša manekenka, je švedskog i meksičkog porekla.

 

Međutim, nakon duge borbe sa pojedinim članovima njegove porodice, utvrđeno je da Gustav ispunjava uslove testamenta i da će naslediti zamak Berleburg, gde oni sada žive.

 

U aprilu 2022. danski sud je potvrdio da će se Gustav i Karina venčati u junu te godine, prvo u državnoj službi, a zatim na verskoj ceremoniji u Bad Berleburgu, gradu u Nemačkoj.

 

Oni su se venčali pred 80 gostiju, uključujući kralja Frederika i kraljicu Mariju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Skandal u koji je umešana i kraljevska porodica

 

 

makonda-tracker