"ako ste kao moj muž..."

Čarls je Kejt Midlton dao BLAGOSLOV za ono što je najviše zamerao Dajani? Ledi Di je rekla da je zato bio – ljubomoran

1

Ono što je bilo osnova za njihov komplikovan brak i odnos danas nimalo ne smeta kralju Čarlsu kada je reč o njegovom sinu Vilijamu i snahi Ketrin

Kralj Čarls III i Kejt Midlton, princeza od Velsa, imaju izvanredan odnos
Kralj Čarls III i Kejt Midlton, princeza od Velsa, imaju izvanredan odnosfoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Kejt Midlton, princeza od Velsa, saopštila je da se upravo bori protiv raka, a to je borba koju deli sa svojim svekrom kraljem Čarlsom III jer mu je i samom nedavno dijagnostikovan kancer.


Kako piše Mirror, očigledno je da je supruga princa Vilijama, njegovog prestolonaslednika, od kralja dobila dozvolu da u nju budu upereni oči javnosti, što je nešto što nije dozvoljavao svojoj prvoj supruzi i Vilijamovoj majci princezi Dajani.


Kraljevski stručnjak Robert Džobson objasnio je da je Kejt Midtlon ima Čarlsov blagoslov da "ukrade svetlo reflektora", sada kad je on kralj.


Iako je Čarlsova glava ta koja nosi krunu, Vilijam, Ketrin i njihova deca će ukrasti pažnju. I na to imaju pravo. To je ispravno. Ovog puta je to sa Čarlsovim blagoslovom jer zna da, da bi monarhija opstala, ona mora biti relevantna i za mlađu generaciju – istakao je Džobson za MailOnline.

Dajana je tvrdila da je Čarls ljubomoran na njenu popularnost


Neverovatna popularnost princeze Dajane, obožavane ledi Di, "princeze naroda", "Engleske ruže", navodno napravila veliki pritisak na njen brak sa Čarlsom.

 

Princeza Dajana i Čarls na teniskom meču
Princeza Dajana i Čarls na teniskom mečufoto: Photoshot / Avalon / Profimedia

Verovalo se da je na početku njihovog braka sin kraljice Elizabete II, štaviše, bio ljubomoran na ljubav javnosti prema princezi Dajani jer gde god bi se pojavili – masa je uzvikivala Dajanino, ne njegovo ime i žudela da popriča s njom ili je dodirne.


I sama tadašnja princeza od Velsa potvrdila jeto u svom kontroverznom intervjuu koji je dala "Panorami" 1995. godine.


Pritisak koji smo, oboje, kao par, doživljavali je bio neoubičajeno ogroman, a mnogi ljudi su ga pogrešno razumeli. Bili smo u Australiji, na primer, a sve što ste mogli čuti bilo je: "Oh, ona je na drugoj strani" – rekla je Dajana.

 

Kralj Čarls III i princeza Dajana imali su nesrećan brak
Kralj Čarls III i princeza Dajana imali su nesrećan brakfoto: John Roca / Avalon / Profimedia

Sad, ako ste muškarac poput mog muža, ponosan muškarac, smeta vam kada to slušate svaki dan četiri sedmice. Osećate se loše zbog toga, umesto da budete srećni i podelite to – rekla je Dajana i dodala da je to "izazvalo mnogo ljubomore". – Mnogo komplikovanih situacija desilo se zbog toga.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker