zabrinuta

"Jeste li vi istraumurani?": Sofija Milošević ima RODITELJSKU BRIGU koja muči mnoge mama i tate u Srbiji

0

Odrastanje dece sa sobom nosi razne izazove, a Sofija se nalazi u jednoj situaciji koja je mnogom roditeljima zadavala glavobolje 

SOFIJA MILOŠEVIĆ PODELILA STRAHOVE SA PRATIOCIMA
SOFIJA MILOŠEVIĆ PODELILA STRAHOVE SA PRATIOCIMA foto: Instagram / sofijamilo

Manekenka Sofija Milošević veoma je aktivna na društvenim mrežama, gde osim fotografija često deli svoje dileme, mišljenja i stavove sa svojim pratiocima. 

 

Roditeljstvo sa sobom nosi brojne izazove, a razni periodi odrastanja dece donose stresne situacije, sa kojima se teško borimo. Upravo jedan takav sada preživljava Sofija, jer joj se sinčić krenuo u vrtić.

 

Ona i njen suprug Luka Jović veoma su posvećeni roditelji, a Sofiji jako teško pada činjenica da njen prvenac ne želi da ide u kolektiv i da mnogo plače kada ga ostavi u vrtiću.

 

 

- Da li ste i vi istraumirani kada ostavite dete u vrtiću? - pitala je manekenka svoje pratiteljke na Instagramu.

 

Nakon što su i druge žene podelile svoja, ne tako lepa iskustva koja se tiču adaptacije dece na vrtić, Sofija je otvorila dušu:

 

- Lakše mi je što nisam jedina. Prvo Aleksej plače, neće da ide, a onda svi mi proživljavamo stres dok ga uvedemo u vrtić, a posle dok mi odemo to je pakao - napisala je pa dodala:

 

SOFIJA MILOŠEVIĆ ZABRINUTA ZA SINA
SOFIJA MILOŠEVIĆ ZABRINUTA ZA SINA foto: Instagram / sofijamilo

 

- Drugo, stres dok razmišljam da li mu se ne daj bože neće obratiti normalnim tonom, a ne utanjenim tonom kao što mu se svi u kući obraćamo. Da onda ne pričam o drugim noćnim morama u mojoj glavi.

 

Ovo su stresovi kroz koje prolaze gotovo svi roditelji u Srbiji, jer samo mali broj dece vrtić prihvati odmah kako mesto koje može da mu zameni toplinu porodičnog doma.

 

SOFIJA I LUKA SU RODITELJI DVA DEČAKA
SOFIJA I LUKA SU RODITELJI DVA DEČAKA foto: Sofija Milošević Instagram

 

Ipak, kada prođe period adaptacije veliki broj mališana se privikne i ona vrtić postaje mesto na kojem se odlično provode, igraju sa svojim vršnjacima i uče sve one male, ali važne stvari koje će ih pratiti kroz život.

 

Da podsetim, Sofija i Luka su prvo dobili sina Alekseja, a onda  u martu 2022. i Teodora. Manekenka je posvećena majka, koja sa sinovima provodi svaki trenutak, te joj period odvajanja i privikavanja na vrtić teško pada.

 

 

makonda-tracker