ako ona progovori...

Život mu se urušio pod nogama – i SAM JE KRIV: Slavni sportista je varao ženu TAKO GNUSNO da je svet gledao u neverici

0

Kada bi bivša supruga Tajgera Vudsa progovorila, saznali bismo stvari koje ne možemo ni da zamislimo – ali i ono što se zna je bilo dovoljno šokantno da mu uništi život

Čuveni golfer Tajger Vuds
Čuveni golfer Tajger Vudsfoto: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

Erika Herman (39), s kojom je bivši golfer Tajger Vuds (48) proveo šest godina u ljubavi, rešila je da tuži nekadašnjeg sportistu, javili su juče strani mediji.


U tužbi koju je Hermanova podnela na Floridi ona traži da se poništi ugovor o poverljivosti koji je Erika potpisala s Vudsom. Kako navode njeni advokati, novi zakon ograničava obim ovakvih ugovora u slučajevima seksualnih uznemiravanja ili napada, ali tužba Erike Herman ne sadrži detalje o ovakvim incidentima.


U drugoj tužbi, ona je navela da joj golfer duguje oko 30 miliona dolara i da ju je izbacio iz vile u kojoj su živeli zajedno. Navodno ju je Vuds prevario da spakuje torbu za "kratak odmor", da bi joj čim je stigla na aerodrom javio da se više ne vraća kući.

 

Erika Hermani  Tajger Vuds bili su zajedno od 2017. godine
Erika Hermani Tajger Vuds bili su zajedno od 2017. godinefoto: EPA-EFE/DAVID CROSLING

Ovo je samo još jedan u nizu skandala u ljubavnom životu Tajgera Vudsa, koji je bio i više nego buran.


Čak i oni koji ne prate golf dobro su znali ime ovog američkog sportiste, a malobrojni koji nikad nisu čuli za golfera koji je 2009. postao prvi sportista koji je zaradio milijardu dolara upamtili su ga kada je iste godine počeo njegov sunovrat zbog problema u privatnom životu.

 

Vuds je od 2004. godine bio u braku s Elin Nordegren, švedskom golferkom, s kojom je dobio ćerku Sem Aleksis Vuds i sina Čarlija Aksela Vudsa.

 

Elin Nordegren, bivša žena Tajgera Vudsa
Elin Nordegren, bivša žena Tajgera Vudsafoto: EPA/KIM LUDBROOK

Par je važio za pravi primer idiličnog braka, a Vuds je imao imidž porodičnog života, kada je u novembru 2009. godine National Enquirer objavio da je golfer prevario suprugu s menadžerkom jednog njujorškog noćnog kluba Rejčel Ačitel.


Dva dana kasnije, on je u pola tri usred noći svojim automobilom udario vatrogasni hidrant, drvo i nekoliko živih ograda u blizini svog doma na Floridi. Kažnjen je zbog neoprezne vožnje i završio u hitnoj pomoći zbog posekotina na licu, a u jeku ovog skandala on je preuzeo odgovornost za nesreću. Ocenio je ovo kao "privatnu stvar" i zahvalio se supruzi što mu je pomogla da izađe iz automobila. Nekoliko dana kasnije, saopštio je da neće učestvovati na turnirima u narednom periodu zbog povreda.

 

Elin Nordegren, bivša žena Tajgera Vudsa, ostavila ga je nakon što su otkrivene njegove brojne prevare
Elin Nordegren, bivša žena Tajgera Vudsa, ostavila ga je nakon što su otkrivene njegove brojne prevarefoto: EPA/KIM LUDBROOK

Međutim, nekoliko dana kasnije osvanule su poruke koje je Vuds slao navodnoj ljubavnici, nakon čega se on oglasio saopštenjem u kom se izvinjava svima koji su ga podržavali tokom karijere i molbom da se poštuje njegova privatnost.

 

Niko nije očekivao ono što je usledilo – tokom narednih nekoliko dana, oglasilo se više od deset žena koje su tvrdile da su imale afere s Tajgerom Vudsom. On se ponovo obratio javnosti, priznavši svoje preljube i još jednom se izvinivši, a tada je najavio i da će napraviti pauzu od profesionalnog igranja golfa.

 

Elin Nordegren, bivša žena Tajgera Vudsa, nije se oglašavala posle skandala
Elin Nordegren, bivša žena Tajgera Vudsa, nije se oglašavala posle skandalafoto: EPA/KIM LUDBROOK

U međuvremenu, njegova supruga Elin kupila je kuću u Švedskoj, gde je viđena bez burme, a Vuds se nakratko vratio golfu 2010, kada je igrao vrlo loše i završio na četvrtom mestu na jednom turniru.


Uskoro je osvanula vest da je Tajger isplatio supruzi 750 miliona dolara, da joj je prepisao svoje imanje u Švedskoj i kuću u Kaliforniji, kao i da joj je prepustio starateljstvo nad njihovom decom. Pisalo se i da je Vuds obećao supruzi da njihova deca neće upoznati nijednu od njegovihi budućih devojaka, osim ukoliko bude planirao da se ponovo oženi. Sve što je Elin trebalo da obeća bilo je da neće javno otkriti detalje njegovih preljuba.


Mislio sam da mogu da se izvučem i da radim sve što poželim. Osećao sam da sam vredno radio celog života i da zaslužujem da uživam u svim iskušenjima koja su me okruživala. Zahvaljujući novcu i slavi, nisam morao da idem daleko da ih pronađem. Pogrešio sam. Bio sam glup – rekao je u jednom televizijskom intervjuu.

 

Tajger Vuds je za kratko vreme ostao bez porodice i karijere
Tajger Vuds je za kratko vreme ostao bez porodice i karijerefoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Par se razveo već te 2010. godine, a u narednim godinama Vuds se trudio da se kloni javnosti koliko je moguće.

 

Tri godine kasnije, objavljeno je da je golfer počeo da se viđa s američkom skijašicom Lindzi Von, s kojom je bio do 2015. godine.

 

Tajger Vuds i Lindzi Von bili su par o kom su svi pisali
Tajger Vuds i Lindzi Von bili su par o kom su svi pisalifoto: EZRA SHAW / Getty images / Profimedia

Nakon toga je povezivan sa stilistkinjom Kristin Smit, da bi krajem 2017. ušao u vezu sa Erikom Herman. Delovalo je kao da se konačno skrasio, ali najnovnije vesti pokazuju da je on daleko od mirne luke u svom privatnom životu.


Kako je njegov život počeo da se raspada, i profesionalno i privatno, pre nego što je upoznao Hermanovu 2017, Vuds je doživeo tešku povredu leđa i operisan je.

 

Negde u to vreme, uhapšen je jer je pronađen kako spava u automobilu, ali su testiranja pokazala da nije bio pod dejstvom alkohola ili narkotika. Kako je objasnio, loše je reagovao na lekove protiv bolova i uspavao se.


Želeo bih da se izvinim porodici, prijateljima i svojim navijačima. I sam od sebe očekujem više – priznao je.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN


Ipak, 2019. godine činilo se da je blizu povratka staroj slavi, ali je morao na operaciju kolena, što je bilo kobno po njegovu karijeru u kombinaciji sa starom povredom leđa.


Početkom 2021. godine, doživeo je još jednu automobilsku nesreću, kada su vatrogasci morali da iseku deo automobila kako bi izvukli golfera. Kako se tada pisalo, Vuds je bio svestan i molio je da se automobil što pre skloni kako mediji ne bi imali previše materijala za pisanje o njemu, ali su vesti brzo preplavile svetske medije.


Izgleda da je skandal nešto što je kod Tajgera Vudsa počelo da se podrazumeva...
 

 

makonda-tracker