(video)

Snimak Mbapea i Makrona – NEPRIJATNIJE OD NEPRIJATNOG: Trenutak na Svetskom prvenstvu koji je bilo BOLNO GLEDATI

1

Francuski predsednik Emanuel Makron bio je sinoć jedan od zapaženijih nakon finala Svetskog prvenstva u Kataru, i to ne iz najboljih razloga...

foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel
foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

U Dohi je sinoć održano finale Svetskog prvenstva u fudbalu, gde je Argentina odnela pobedu nad Francuskom.

 

Ovaj poraz teško je pao fudbalerima Francuske, a verovatno najteže napadaču Kilijanu Mbapeu, koji je postigao het-trik i dobio Zlatnu kopačku kao najbolji strelac turnira, ali to nije bilo dovoljno da na kraju podigne najvredniji trofej.


Mnogi su tešili mladog fudbalera, a najviše se oko toga potrudio predsednik Francuske Emanuel Makron. On je iz VIP lože bodrio najbolje igrače njegove države, nakon čega je sišao na teren i u više navrata prišao Mbapeu kako bi ga grlio i hrabrio.

 

On je tapšao Mbapea po leđima, držao ga u naručju, šaputao mu na uho nakon meča, pred dodelu medalja, tokom same ceremonije... A fudbaler ga je sve vreme ignorisao do te mere da mu nije uputio čak ni pogled!

 

1 / 4 Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

 

Posebno je neprijatno to što je, dok ga je Makron tešio i Mbape se pravio da ga ne primećuje, francuski fudbaler zahvalio argentinskom golmanu Emilijanu Martinezu na utešnim rečima.

"Koliko je očigledno da ne može očima da ga vidi", "Mbape je u fazonu 'Šta hoće ovaj čovek od mene?'", "Mbape sedi i strepi da će ga ovaj dočekati sa šoljom čaja u hotelskoj sobi", "Makron vreba priliku za lepu fotografiju, Mbape neće da mu je pruži", "Nijednom ga nije pogledao u oči", "Ovo je neprijatnije od neprijatnog"... neki su od komentara na Tviteru.


Emanuel Makron pohvalio je posle poraza reprezentaciju svoje zemlje i posebno istakao Mbapeove zasluge.

 

Kilijan Mbape
foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Ono što je Mbape uradio je neverovatno, kao i ceo tim. On je sjajan igrač, ali je mlad. Rekao sam mu da ima samo 23 godine, da je najbolji strelac Mundijala i da je igrao u finalu. Bio sam tužan, kao i on. Rekao sam mu da nas je sve učinio ponosnima, izgubili smo iako smo bili blizu. To je to u sportu – zaključio je predsednik Francuske za RMC Sport.

 

 

makonda-tracker