imaju buran odnos

Put od "rotvajlerke" do kraljice supruge: Razlog zbog kog sestra kralja Čarlsa ne voli Kamilu seže daleko u prošlost

0

Sestra kralja Čarlsa III, princeza Ana, nije krila svoj stav kada je u pitanju kraljica supruga Kamila.

foto: EPA-EFE/TIM GRAHAM / POOL
foto: EPA-EFE/TIM GRAHAM / POOL

Nakon smrti kraljice Elizabete II, novi kralj je automatski postao Čarls, a kraljica supruga je Kamila, tako je od "rotvajlerke" kako ju je pogrdno nazivala princeza Dajana, Kamila došla do trona i postala jedan od ključnih članova kontroverzne kraljevske porodice.

 

Iako je Hari jednom prilikom rekao kako Kamila prema njemu i Vilijamu nikada nije bila "zla maćeha", te da su baš bliski, ona nije uspela da stekne simpatije hladne princeze Ane, Elizabetine ćerke i Čarlsove sestre.

Angela Levin, kraljevska biografkinja, otkrila je brojne detalje odnosa Ane i Kamile, pa se tako njeno ponašanje opisuje kao uznemirujuće i hladno, a otvoreno se i protivila da Kamila postane kraljica supruga. Čak je istkala kako "Kamila nikada neće biti dobra kraljica".

 

Jedan od korena njihovog hladnog odnosa je svakako Endru Parker Bouls, bivši Kamilin suprug, koji je pre braka sa njom, tokom sedamdesetih godina, najpre izlazio sa princezom Anom.

Endru i Ana su se voleli, ali nisu mogli da se venčaju jer je on bio katolik, a navodno su i danas dobri prijatelj i zajedno idu na konjske trke. On je čak i kum Aninoj ćerki Zari, za koju se nekad i tvrdili da jako liči na njega.

 

Inače, Kamila se razvela 1995. nakon što je Endru saznao za njenu aferu sa Čarlsom, kao i cela javnost, a tri godine ranije se razvela i Ana. Endru je nakon razvoda oženio jednu od mnogobrojnih ljubavnica, koja je, nažalost, preminula od karcinoma 2010. godine.

 

 

makonda-tracker