ispovest

Supruga se dosetila MOĆNOG NAČINA da ga ubedi da pije lekove: Srpski pevač doživeo INFARKT ZA VOLANOM sa samo 32 godine

0

Popularni pevač doživeo je infarkt vrlo mlad, i to dok je upravljao vozilom, a njegov oporavak bio je težak.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevač i nekadašnji učesnik muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" Nemanja Nikolić (37) doživeo je pre nekoliko godina infarkt. Tada je imao tek 32 godine, a sve se dogodilo tokom kratke vožnje.


Bio je januar, bilo je jako hladno, i od stana do igraonice gde je trebalo da idemo na rođendan ima možda nekih kilometar i bukvalno na nekih 200-300 metara od igraonice mi se to desilo. To je jedan neopisiv bol u predelu leđa, jednostavno neopisivo — prisetio se Nemanja.


Kako je on istakao, taj bol nije trajao dugo, a on je na vreme rekao supruzi da s decom izađe iz automobila, nakon čega mu je pozlilo.

 

To je bol koja traje možda nekih 10-15 sekundi. Ja sam ženu i decu dovezao tako i samo sam rekao da izađu iz automobila, oni su brzo izašli. Kad sam otvorio vrata, ispao sam iz auta. Bio sam mokar, kao da je neko kofu vode polio po meni. To se sve dešava vrlo brzo. Tada sam imao pritisak 230 sa 168. U tom trenutku mislio da se nešto "prespojilo" — ispričao je Nemanja u emisiji "RTS Ordinacija".


Njemu nije odmah bilo jasno da doživljava nešto tako dramatično, ali ubrzo su nalazi bili jasni.

 


Moja braća su odmah izašla iz igraonice i bili smo u bolnici za nekih 5-10 minuta. U bolnici su mi izmerili taj pritisak 230 sa 168, dali mi neke lekove ispod jezika. Na EKG-u se vidi da sam imao infarkt i to je to — kaže pevač.


Ipak, kako je otkrio, nije došlo do intervencije, a lekaru su mu rekli da ga je spasilo njegovo sportsko srce. Pevač će, međutim, zauvek morati da koristi svakodnevnu terapiju, koja mu isprva nije prijala.

 

I ja sam krenuo da pijem te lekove i onda nisam mogao da funkcionišem od tih lekova. Uspavljivali su me, usporavali su me, tako da je čak i moja supruga pisala dečja imena na lekovima da bih ja to pio, zbog njih itd. Ali znate šta, ja sam se od tada dosta i promenio. Ja ne izlazim nigde, dosta sam na vodi — ističe Nemanja.


On kaže da se uplašio samo isprva, dok je supruga dosta strepela.

 


Supruga se, naravno, upašila. Volimo se dosta puno, tako da... šta će ona bez mene — našalio se pevač. — Malo je starija od mene, tako da moram da joj se nađem narednih 100 godina. Dobijao sam razne savete, da moram da promenim način ishrane, neke navike koje su ružne, da ostavim cigarete, da... Ja sam baš strastveni pušač, uživam u cigareti i pušim dosta dugo. Nisam mogao da ostavim cigarete.


On ističe da obožava i masnu hranu i to, "ono najgore, što niko ne voli", kao što su crevca na žaru i brizle. Ipak, pomalo je poradio i na ishrani.

 


Kako Nemanja ističe, on veruje da je njegov sveukupni način života doveo do toga da tako mlad doživi infarkt.


Ja sam kao mlad počeo da se bavim muzikom i kao mlad sam počeo sa tim boemskim životom – ne spavaš na vreme, jedeš sve što stigneš i u vreme kad treba da se spava. Bilo je tu i alkohola i cigareta, i svega, i verovatno je došlo do prezasićenja organizma. I jednostavno se desilo — rekao je.

 

 

makonda-tracker