Uputila poslednji pozdrav

Kada ga je videla poslednji put bio je presrećan: Branka Pujić o Ljubiši Samardžiću

0

Branka Pujić je otkrila po čemu će najviše pamtiti legendarnog Smokija. Ona je imala čast da sa njim radi u "Policajcu s Petlovog brda", kada je bila očarana njegovim talentom. Dirljive reči usledile su nakon kratkog prisećanja na preminulog glumca...

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Glumac Ljubiša Samardžić preminuo je u 81. godini, nakon duge i teške bolesti. Vest o njegovoj smrti mnoge je rastužila.

 

Ovako ga pamte kolege i prijatelji: 10 najupečatljivijih fotografija iz karijere slavnog Smokija (FOTO)

 

Kada ga je Branka poslednji put videla bio je presrećan, primao je nagradu za životno delo na filmskom festivalu u Herceg Novom.

foto: Dragan Kadić

Ljubiša Samardžić je ostavio poseban i neizbrisiv trag u vremenu kroz svoje ogromno filmsko i televizijsko stvaralaštvo i teško je izdvojiti samo jednu ulogu. Ali, neka to bude Crni Roko u televizijskoj seriji 'Kuda idu divlje svinje', jer je ta maestralno odigrana uloga negativca potpuno drugačija od svih ostalih njegovih ostvarenja.

 

Imala sam čast da radim sa njim u 'Policajcu sa Petlovog brda' i posmatram kako jednostavnim glumačkim sredstvima gradi lik policajca Boška i pleni svojom iskrenošću, šarmom i harizmom. Poslednji susret sa njim imala sam prošlog leta na filmskom festivalu u Herceg Novom, gde je dobio nagradu za životno delo.

 

Ljubav i poštovanje prema publici i aplauz kojim mu je publika uzvratila bili su dirljivi", navela je Branka Pujić.

makonda-tracker