sve se promenilo

"Srećna sam kad imam vremena za tuširanje": Rijana prvi put o tome kako izgleda njen život otkako je postala MAMA

0

Rijana je za britanski Vogue pričala iskreno o tome zašto je prihvatila da nastupi na Superboulu iako je rekla da "neće da se proda" pre 5 godina, majčinstvu, sinu i odnosu sa svojim izabranikom ASAP Rokijem.

Rijana i ASAP Roki će uskoro postati roditelji po drugi put.
Rijana i ASAP Roki će uskoro postati roditelji po drugi put.foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Pevačica Rijana je ove godine izazvala dosta pažnje nastupom na Superboulu iz više razloga.

 

Jedan deo javnosti je kritikovao zato što je 2018. godine odbila da nastupi na Superboulu u znak solidarnosti sa Kolinom Kopernikom, bivšim kvoterbekom San Francisko 49ersa zbog rasnih nepravdi koje je isticao.

 

Nije želela da se proda, rekla je 2019. godine za američki Vogue.

 

Šta se sada promenilo, pitali su se svi? Ovog puta je RIjana želela da iskoristi ogromnu platformu koja joj je ponuđena kako bi zastupala imigrante, njenu zemlju, Barbados i "crne" žene svuda. 

Kako je rekla za britanski Vogue koji je izašao danas, a koji je rađen pre nastupa na Superboulu, još mnogo toga treba popraviti, ali stvari idu na bolje s obzirom da drugu godinu za redom nastupaju Afroamerikanci. 

 

Osim toga, ovog puta drugačije gleda stvari jer je i sama majka i kako kaže "odgajanje mladog crnca je jedna od najstrašnijih obaveza u životu". 

 

Uloga majke ju je ohrabrila da uradi lude stvari poput ove, da prihvati nastup na Superboulu, a porodila se pre samo 9 meseci. Uz to, nije bila na sceni sedam godina. 


Da se vratimo na početak: o Rijaninom nastupu se sa jedne strane priča zbog toga što je kao što smo rekli prihvatila ponudu da nastupi na Superboulu, a istu je odbila pre pet godina, ali i zbog toga što je nastup obeležila Rijanina objava trudnoće. 

U intervjuu za Vogue, pevačica je iskreno govorila o majčinstvu i odnosu sa ASAP Rokijem. 


Otkad se porodila, Rijana se izolovala sa svojom porodicom i napravila je neku vrstu "balona".

 

  • "Ne sećaš se života ranije"

 

O prvim mesecima majčinstva priča kao o pravom rolekosteru.

 

– O, moj Bože, to je legendarno. To je sve. Zaista se ne sećaš života od ranije, to je najluđa stvar ikada– nastavlja ona

 

 – Bukvalno pokušavate da se setite toga – a postoje fotografije mog života ranije – ali osećaj, želje, stvari u kojima uživate, sve, jednostavno se ne identifikujete sa tim jer ne dozvoljavate sebi ni mentalno stići tako daleko, jer...– razmišlja na trenutak. – Zato što nije važno.

  • "Verovali su nam da se vratimo kući sa ovom bebom?"

 

Za porođaj kaže da je bilo prelepo i da se osećala blagoslovenom zbog toga.

 

– Ne mogu da verujem. U suštini, od jedne osobe smo postali dvoje. Uđete u bolnicu kao par, a napustite je kao porodica od tri člana. To je ludo. I o, moj Bože, ti prvi dani su ludi. Ti ne spavaš. Uopšte. Čak iako da želiš. Došli smo kući, nije bilo nikoga. Bili smo samo mi kao roditelji i naša beba. Čoveče, ti si zombi većinu vremena.


–Samo prolaziš kroz pokrete – nastavlja ona,–a čak si i tada tako paranoičan. Jer si kao: verovali su nam da se vratimo kući sa ovom bebom? Ovaj novi život? Sa nama?– kaže Rijana kroz smeh.

 

–Nema doktora, nema medicinskih sestara, mi samo... idemo kući?“

 

Nedelje nakon porođaja su proveli u Kaliforniji, pre nego što je Roki morao da ide u Evropu na turneju, na kojoj su mu se kasnije pridružili Rijana i beba, za koju još uvek nisu javno objavili kako se zove.

Rijana
foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Priznaje da se dosta toga promenilo.

 

– Vi ste na usluzi. Bukvalno to je to. Srećni ste kada imate vremena da se istuširate. Znate, sećam se da sam u početku ubacivala njegovu kolevku u kupatilo i tuširala se i kao da brišem maglu sa [stakla] samo da bih provirila u njega.

 

Dodaje da je najviše volela jutra:

 

–To su mi oduvek bile omiljena, njegovo malo lice za buđenje, kada sam videla kako mu se lice menja, videla kako mu se boja unosi, samo sve te promene.

 

  • O odnosu sa ASAP Rokijem

 

Kako kaže, zahvalna je što ima Rokija pored sebe. 

– Mi smo najbolji prijatelji sa bebom. Moramo da budemo na istoj strani, ali uvek smo to imali u našoj vezi. Sve se menja kada imate bebu, ali ne bih rekla da je to učinilo ništa osim što nas još više zbližilo.

 

  • Odnos oca i sina je neverovatan

 

Rijana je oduševljena vezom koju on ima sa njihovim sinom.

 

–Samo sedim po strani kada su zajedno. Ja sam bukvalno devojka koja pokušava da uđe u klub za dečake, čekajući svoj red. Opsednut je ocem. A ja kao: 'Zar te nisam rodila? Šta se dešava?–priča kroz smeh.

 

Sve što govore o sinovima i majkama, to je mit. Sinovi i očevi su ludi. Shvatila sam da je potvrda koja ti je zaista potrebna kao dečaku od tvog oca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker