jedan obrt za drugim

POSLALI SU JE DA GA UBIJE — ONA SE ZALJUBILA U NJEGA: Ljubavna priča Fidela Kastra i agentkinje potresnija od filma

1

Život pokojnog Kastra bio je uzbudljiviji i turbulentniji od mnogih filmskih priča, a njegov deo bila je i jedna romansa prepuna iznenađenja, strasti i poraza

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nakon smrti Fidela Kastra, vođe Kubanske revolucije, u medijima se neretko pojavljuju novi detalji i sve više svedočenja o njemu i njegovom intrigantnom životu, a među onima koji su se oglasili je i njegova bivša ljubavnica Ilona Marita Lorenc. Ona je to učinila nekoliko dana nakon što je Kastro preminuo, a njena ispovest — koja na trenutke podseća na filmsku priču — ostavila je svet bez reči.

 

Penzionerka koja je preminula tri godine posle Kastra, nekada agentkinja američke agencije CIA, otkrila je u ekskluzivnoj ispovesti za Radar Online da je 1959. godine, kao 19-godišnjakinja, mesec dana nakon Revolucije, stigla u Havanu na brodu MS Berlin.

 

 

Ona je privukla pažnju Fidela Kastra, a i on se njoj odmah dopao.

 

foto: Profimedia

Pre svega, bila sam veoma mlada, a Fidel je bio visok i zgodan — priseća se Marita. — Privukao me je čim sam ga ugledala. Poljubili smo se između dvaju čamaca za spasavanje... Bila sam potpuno zaljubljena.

 

Nakon nekoliko telefonskih razgovora, Marita se vratila na Kubu, piše RadarOnline, i uselila u Kastrov penthaus. Nekoliko sedmica kasnije bila je u drugom stanju.

 

Međutim, u sedmom mesecu trudnoće, Lorencova tvrdi da ju je CIA otrovala i da je njena trudnoća prekinuta, a potom se vratila u Njujork kako bi se oporavila. Marita tvrdi da se jednog jutra probudila okružena agentima američkih agencija CIA i FBI i da su oni krivili Fidela za smrt njihovog nerođenog deteta.

 

foto: Profimedia

Ubedili su je da se vrati Kastru i otkruje ga arsenikom — navodi ovaj portal.

 

Želeli su da ga "neutrališu", da ga eliminišu jer je bio komunista i infiltrirao komuniste u Sjedinjene Američke Države — tvrdi Marita.

 

Ona dodaje da je navodno pristala da ubije svog bivšeg ljubavnika, ali da se uplašila da će joj na aerodromu u Havani pronaći otrov u prtljagu, zbog čega je pilule stavila u kremu. One su se dezintegrisale i Marita je, navodno, ostala bez oružja.

 

Bila sam mlada — kaže Marita. — Plakala sam zbog svega toga. Plakala sam jer sam volela Fidela, izgubila ga i uopšte se našla u toj poziciji.

 

foto: Profimedia

Međutim, njena ljubavna priča se tu nije završila. Kako ona dalje tvrdi, kada se 1981. godine vratila na Kubu, Kastro ju je upoznao s mladićem po imenu Andre koji je, zapravo, bio — njihov sin!

 

Sve je u redu s bebom. Beba je sada veliki dečak — navodno joj je Kastro rekao na engleskom jeziku.

 

Ona dalje tvrdi da je u tom trenutku pala na kolena i zamolila Fidela da odvede sina sa sobom, ali joj to Fidel nije dopustio jer je navodno verovao da je i njegov život ugrožen.

 

 

makonda-tracker