svaka čast!

Uz rame sa Anom Vintur: KRALJ ČARLS odlikovao beogradsku "doktorku" za modu - malo je onih koji su dobili OVO PRIZNANJE

1

Zaista više nego laskavo priznanje za njen dosadašnji rad u svetu mode. 

Roksanda Ilinčić je odlikovana od strane Kralja Čarlsa
Roksanda Ilinčić je odlikovana od strane Kralja Čarlsa foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roksanda Ilinčić, modna dizajnerka koja je rođena u Beogradu, dobila je izuzetno veliko priznanje od, ni manje ni više - nego kralja Čarlsa lično. 

 

Roksanda je svrstava u najcenjenije modne kreatorke na svetu, što dokazuje i to što njene "krpice" nose mnoge članice A liste svetskog džet seta.

 

Samo neke od njih su glumice Kejt Blanšet, Šarliz Teron, Dženifer Garner, kao i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, bivša tenisreka Serena Vilijams, Prijanka Čopra, kraljica Ranija, pevačiva Bijons... 

 

Roksanda je od kralja Čarlsa dobila specijalno priznanje za zasluge u modnoj industriji i samim tim je postala članica prestižnog i uglednog Reda britanske imperije (MBE).

 

Ovaku počast od britanske kraljesvke porodice dobijaju oni koji su po mišljenju dvora dali „veliki doprinos umetnosti, nauci, medicini ili vladi u dugom vremenskom periodu“, kako piše u zvaničnom saopštenju kraljevske porodice.

 

Roksandine kreacije nose broje ličnosti sa A liste svetskog džet seta
Roksandine kreacije nose broje ličnosti sa A liste svetskog džet seta foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Priznanja su dobile i druge poznate ličnosti iz sveta umetnosti, među kojima su pokojni Martin Ejmis, Ijan Mekjuan i Ben Okri.

 

Osim Roksande, priznanje je od osoba iz sveta moda u isto vreme dobila i čuvena Ana Vintur, urednica američkog izdanja magazina „Vogue“. 

 

Ana Vintur je postala počasni pratilac
Ana Vintur je postala počasni pratilacfoto: EPA-EFE/Sarah Silbiger / POOL

Ana Vintur koja već nosi titulu Dame i poseduje Orden Britanske imperije, postala je sada počasni pratilac, što je izuzetno visoko priznanje na ovoj lestvici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roksanda (@roksandailincic)

 

Isto priznanje imaju i veličine kao štu slavni muzičari Elton Džon i Pol Makartni.

 

 

 

makonda-tracker