važno je znati

Čemu služi treći odeljak u posudi za prašak u mašini za pranje veša? Koristi se samo U JEDNOM SLUČAJU

0

Bez veš-mašine je teško i zamisliti život i uprkos tome što postoje uputstva za korišćenje jednu grešku čini veliki broj ljudi svakodnevno 

ČEMU SLUŽI TREĆI ODELJAK U POSUDI ZA PRAŠAK U MAŠINI ZA VEŠ?
ČEMU SLUŽI TREĆI ODELJAK U POSUDI ZA PRAŠAK U MAŠINI ZA VEŠ?foto: Rozhnovskaya Tanya, Shutterstock

Ako ste nekada uključivali mašinu za pranje veša dobro znate da u posudi u koju se sipa prašak i omekšivač postoje ne dve, već tri odeljka.

 

Jasno je da u prvi, najveći ide prašak, u srednji, na kojem je najčešće nacrtan cvet ide omekšivač, a čemu onda služi onaj treći, pitaju se mnogi. 

 

Nerazmišljajući, često u njega sipamo prašak, a da li je to zaista dobra ideja. Stručnjaci za kućne poslove kažu da prašak za veš u treću, najmanju pregradu ide samo u jednom slučaju - kada veš peremo sa pretpranjem.

Ukoliko odeća nije mnogo prljava nema potrebe uključivati duge programe pranja, jer će se tako samo dodatno tkanina istanjiti i zbog dužeg pranja će brzo promeniti boju.

 

Dakle, ako perete veš koji je uobičajeno prljav, nošen jednom, dva puta dovoljno je samo staviti prašak u prvu posudu, u drugu omekšivač i to je to.

 

TREĆI ODELJAK SE PUNI SAMO AKO UKLJUČUJETE I PRETPRANJE
TREĆI ODELJAK SE PUNI SAMO AKO UKLJUČUJETE I PRETPRANJE foto: Shutterstock / Alla Aramyan

Još jedan znak da vam nije prašak potreban u trećoj pregradi jeste to što ako perete na kratke programe prašak će ostati u posudi, jer ga mašina neće uzeti za pretpranje. 

 

Tad može da se stegne i napravi vam dodatne komplikacije prilikom pranja. Ako ga mašina uzme može ostaviti bele tragove po odeći, naročito onoj tamnih boja. 

 

Bonus video:

Koliko paste je stvarno potrebno za pranje zuba?

 

makonda-tracker