UŽIVAJTE U OMILJENIM POSLASTICAMA

Svaki kolač će vam uspeti: Cake iskusnih domaćica za savršeno čvrst sneg od belanaca

0

Uz ove savete će vam sneg od belanaca biti savršeno umućen za vaše omiljene poslastice

Saveti za mućenje čvrstog snega od belanaca
Saveti za mućenje čvrstog snega od belanacafoto: MaraZe/Shutterstock

Sneg ili šne od belanaca često je osnova mnogih poslastica, kolača, torti, ali nekad ga nije lako umutiti da bude čvrst, što kao posledica onda rezultira drugačijim oblikom i ukusom samog deserta.

 

Postoji par pravila koje iskusne domaćice drže u malom prstu, a dobro ih je zapamtiti kako ne biste dođli u situaciju da vam se omiljeni kolač 'rascoca'.

 

Za početak, kada ste već pronašli recept za tortu koju ćete praviti, a potreban vam je sneg od belanaca, najbolje je birati starija jaja.

 

To zapravo znači, da budu stara bar 3 dana kako biste dobili čvršći sneg.

Sledeća stvar na koju treba obratiti pažnju jeste da kada razbijete jaje, belanca ostavite bar 30 minuta na sobnoj temperaturi pre mućenja, a time ćete postići bogati volumen koji vam je svkako potreban za dobar šne.

 

Pažljivo odvajajte jaja - kojom god tehnikom se služili, najbitnije je da ne razbijete i đumance, kak ose ne bi pomešalo sa belancetom.

 

U belancetu ne bi trebalo da se nađe ni mrva žumanceta, kao i sama posuda u kojoj miksate, trebalo bi da bude potpuno čista i suva da biste uspeli da napravite sneg uopšte.

Kad krenete sa mućenjem/miksanjem, počnite prvo sporo, pa polako dodajući na brzini. Ovakvim mućenjem ćete dobiti pravu prozračnu smesu.

 

Jedna od takođe bitnih stvari jeste dodavanje šećera - pravi trenutak za to je kada se pojave mehurići u belancima.

 

Jednako kao i sa mućenjem, lagano i postepeno dodajte šećer.

 

Najbolje ćete proveriti da li je dovoljno gusto umućen tako što ćete vangu u kojoj ste mutili okrenuti naopako, ako ostaje zalepljen za posudu i ne mrda - uspeli ste.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

 

makonda-tracker